Το Σαββάτο 8 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ με την  ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου ετελεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ιερό ναό της Ευαγγελίστριας Αμαρύνθου  γενέτειρα εκ  μητρός του.

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ συλλειτούργησαν οι Πανοσ  Αρχιμ Παύλος Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλιθέας Αρχιεπισκοπής Αθηνων π. Νεκτάριος Ευγενικός Ιεροκήρυξ Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος ο Οικονόμος π. Ιωάννης Μπαραμπούτης εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος π. Σιλουανός Τζουμανέκας.

Στην θεόπνευστη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε περί της  Αναστάσεως των νεκρών και της σωτηρίας των ανθρώπων με προΰποθεση την σχέση τους με τον θεό.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την φιλόξενη και πάντοτε ευγενή παραχώρηση του εκφράζοντας και τις ευχαριστίες του  προς  τον εφημέριο του ιερού ναού π. Ιωάννη για την θερμή υποδοχή και αβραμιαία φιλοξενία του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Σεραφείμ ετέλεσε ιερό μνημόσυνο  Αμαρύνθιου ευσεβούς ενορίτου και συγγενούς του.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia