Αίτημα για διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερήσιας Διάταξης, σχετικά με την απώλεια δημόσιας χρηματοδότησης, για τις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων & Χώρους Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Λαμίας, Χαλκίδας & Άμφισσας.

Προς τον πρόεδρο του ΠΣ ΣτΕ

Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου στη Χαλκίδα, κατέθεσα στον περιφερειάρχη και τους επικεφαλής των παρατάξεων, το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, με αριθμ. πρωτ. 32770/06-04-2023, το οποίο και επισυνάπτεται.
Στο έγγραφο αυτό επισημαίνεται ότι νέες εντάξεις, για το τρέχον πρόγραμμα 2014-2020, θα γίνονταν μέχρι 30 Απριλίου 2023 και ως εκ τούτου μάταια αναμέναμε τη δημόσια χρηματοδότηση, για τις ΜΕΑ/ ΧΥΤΥ Λαμίας, Χαλκίδας και Άμφισσας, όπως πανηγυρικά μας διαβεβαίωναν οι κυβερνητικοί
παράγοντες και οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, πριν τις εθνικές εκλογές!
Με την παρούσα επιστολή μου, σας κοινοποιώ το Ενημερωτικό Σημείωμα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με αριθ. πρωτ.1593/15-07-2023, που κάνει αναφορά στην υλοποίηση ενός «οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου», σε βάρος των Υπηρεσιών και των
Δήμων/Μελών του ΦοΔΣΑ, προκαλώντας έντονες ανησυχίες και συνειρμούς, για όσα μας επιφυλάσσουν τόσο οι κυβερνητικοί όσο και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Στερεάς.
Με βάση τα δύο έγγραφα, παρακαλώ να τεθεί προ Η.Δ. το θέμα των αρνητικών εξελίξεων, ως προς την απώλεια δημόσιας χρηματοδότησης, για τα τρία αυτά εμβληματικά έργα.
Σας κάνω γνωστό πως θα ζητήσω από το περιφερειακό μας συμβούλιο, να υπάρξει σχετική απόφαση σε δύο απλές δεσμεύσεις:

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

I. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς διεκδικεί σθεναρά και θα συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε οι ΜΕΑ Λαμίας, Χαλκίδας και Άμφισσας να κατασκευαστούν αποκλειστικά με δημόσια χρηματοδότηση.
II. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά απορριμμάτων της Αττικής, στα γεωγραφικά μας όρια, δεν θα επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικής ΜΕΑ στη Στερεά Ελλάδα, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 227 του Ν. 4555/2018, η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των ΟΤΑ μέσω ΦοΔΣΑ και υπερισχύει οποιασδήποτε αντίθετης πρόβλεψης, που συμπεριλαμβάνεται είτε σε Υπουργική Απόφαση είτε σε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου.
Αν τα παραπάνω δεν αποφασιστούν, τότε δεν θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι μόνο αυτοί που μας εξαπάτησαν. Συνυπαίτιοι και συνυπεύθυνοι θα είναι και όσοι δεν εναντιώθηκαν σε αυτές τις κακές επιλογές, όσοι γνώριζαν και δεν το απέτρεψαν!
Με συναδελφική εκτίμηση

Δ. Αναγνωστάκης

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia