Η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ο Ταξιάρχης Γλυκός, η Δέσποινα Μαρίνου, ο Κώστας Τζόκας και ο Σταύρος Αθανασίου ανακοινώνουν επίσημα ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με την δημοτική παράταξη των Νέων Οριζόντων και τον επικεφαλής Δημήτρη Θωμά.

Η ανακοίνωση συμπόρευσης αξιοπιστίας και ελπίδας όπως την χαρακτηρίζει η κα Θαλασσινού, αναφέρει :

Προς το κοινό συμφέρον όλων των δημοτών μας ανακοινώνουμε την συμπόρευσή μας με τους «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου».

Η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ο Ταξιάρχης Γλυκός, η Δέσποινα Μαρίνου και ο Κωνσταντίνος Τζόκας, μετά από γόνιμες πολιτικές συζητήσεις, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των πολιτών του Δήμου μας αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές του, καταθέσαμε τις παρακάτω δέκα προτάσεις μας προς το συνδυασμό των Νέων Οριζόντων ως προαπαιτούμενα για τη συνεργασία μας στις επικείμενες εκλογές τις οποίες και συνυπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης των Νέων Οριζόντων.
Συνοπτικά οι προτάσεις μας είναι οι παρακάτω:

 1. Δε θα δεχτούμε καμία άλλη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ήδη υπερφορτωμένο Δήμο μας.
 2. Ορθή αξιοποίηση του παρατηρητηρίου ρύπων στο Αλιβέρι από τις βιομηχανίες και προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών.
 3. Επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος ύδρευσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με κάθε πρόσφορο τρόπο π.χ τμηματική αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου, άσκηση συνεχούς πίεσης για την ολοκλήρωση του φράγματος των Μανικίων ως υδρευτικού έργου, κλπ.
 4. Α. Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου πρώην Δήμου Κύμης, όπως ήταν προ του 2013, με σεβασμό πάντα προς το περιβάλλον και με γνώμονα την οικοδομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
  Β. Ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως του Αλιβερίου και των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων των ΔΕ Δυστίων, Κονιστρών και Αυλώνος.
 5. Ορθή διαχείριση των απορριμμάτων (ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, κομποστοποίηση, κλπ).
 6. Α. Βελτίωση οδικού δικτύου συμπεριλαμβανομένης και της αγροτικής οδοποιίας .
  Β. Μελέτη- υλοποίηση διάνοιξης παράκτιου δρόμου που θα επανενώσει τον Αγ. Γεώργιο Οξυλίθου με τη Μουρτερή με σκοπό την ήπια τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
 7. Α. Αποκατάσταση γηπέδου ποδοσφαίρου Κύμης- Οξυλίθου, γηπέδου μπάσκετ Κύμης, δημιουργία στίβου στο γήπεδο Δύστου, ανέγερση κολυμβητηρίου στο Αλιβέρι.
  Β. Δημόσια παιδεία-κοινωνία (ολοκλήρωση αποκατάστασης 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης, δημόσια κτίρια Νηπιαγωγείων στο Αλιβέρι, επαναλειτουργία ΚΑΠΗ).
 8. Ανάδειξη πολιτιστικών μνημείων του Δήμου μας (αρχαιολογικός χώρος Βιγλατουρίου, Οικία Παπανικολάου, μεσαιωνικοί πύργοι, κτλ).
 9. Προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών και του κοινωνικού χαρακτήρα του Δήμου.
 10. Δημοκρατία, διαφάνεια, οικονομική λογοδοσία και συμμετοχικότητα πολιτών και συλλογικών φορέων θεσπίζοντας:
  Α. ένα επίσημο site του Δήμου για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις δράσεις σε δημοτικό και τοπικό επίπεδο και
  Β. Θέσπιση εικοσαλέπτου σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση από εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλων κοινωνικών φορέων.
  Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
  Πρωταρχικός στόχος της ενασχόλησης με τα κοινά είναι το καλό του τόπου. Με αυτό ως βασικό κίνητρο, τα τελευταία 4 χρόνια ήμασταν πάντα παρούσες και παρόντες όχι μόνο στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και σε όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας με παρεμβάσεις και προτάσεις που αφορούν την καθημερινότητα, τη δημόσια υγεία, την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, τις υποδομές κοινής ωφέλειας(οδικό δίκτυο, δίκτυο ύδρευσης, βιολογικοί καθαρισμοί κ.ά.), την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη δημοκρατία, τη διαφάνεια.
  Ακόμα περισσότερο, δίναμε πάντα το αγωνιστικό παρών σε όλες τις κινηματικές δράσεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, που στόχο είχαν να πιεστεί η ανάλγητη, αναποτελεσματική, αυταρχική, άδικη και αδιαφανής παρούσα δημοτική αρχή, να ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα
  δημοτών και συλλογικοτήτων.
  Με οδηγό αυτή την κοινή αντίληψη για τον Δήμο μας, θεωρούμε πως οι μεγάλες προκλήσεις των καιρών μας απαιτούν πλατιές, ενωτικές και δημοκρατικές συναινέσεις. Τις προεκλογικές συνεργασίες θέτει ως βασική προϋπόθεση και ο νέος εκλογικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο η ενισχυμένη αναλογική δημιουργεί την ανάγκη ισχυρών ψηφοδελτίων.
  Επειδή δεν μπορούμε να αδρανήσουμε μπροστά στα σωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο μας και τα οποία 9 χρόνια τώρα δεν κατάφερε να επιλύσει η δημοτική αρχή, με υπευθυνότητα και όραμα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον ανεξάρτητο και υπερκομματικό συνδυασμό των «Νέων Οριζόντων», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Θωμά, για να ζητήσουμε την ψήφο σας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου του 2023, ώστε να αναλάβουμε την διοίκηση του Δήμου μας.
  Tο κοινό μας όραμα για έναν ισχυρό Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, μας οδηγούν στο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε αυτό το κοινό αυτοδιοικητικό μέτωπο, χωρίς κομματικές ταυτότητες με μόνο γνώμονα τη διασφάλιση της περαιτέρω προόδου του Δήμου μας, το τέλος της πόλωσης και του διχασμού. Ενώνουμε δυνάμεις, ανανεωνόμαστε και στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι σε ανεδαφικές προτάσεις, στείρες αντεγκλήσεις και τοξικές αντιλήψεις. Αλιβέρι 6-8-2023

Αλεξάνδρα Θαλασσινού
Ταξιάρχης Γλυκός
Δέσποινα Μαρίνου
Κώστας Τζόκας
Σταύρος Αθανασίου
Δημήτρης Βασιλείου
Γιώργος Θαλασσινός
Σπύρος Νεράντζης
Μαρία Χατήρα
Θεοδώρα Ρουμελιώτη
Σοφούλης Λύκος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΜΒΟΥΛΟΙ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ: Είναι δασκάλα, 38 ετών, έγγαμη, από το Αλιβέρι. Υπηρετεί τον τόπο της ως δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμος για Όλους στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου και ως Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύμης Αλιβερίου.
Δραστηριοποιείται επίσης ως Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης και ως μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ. Συμμετέχει ενεργά ως πρώην μέλος του ΔΣ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλιβερίου σε κάθε συλλογικό αγώνα για το περιβάλλον στην Εύβοια. Στο λίγο ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη μουσική και το θέατρο.

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΓΛΥΚΟΣ:Ο Ταξιάρχης Γλυκός γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Οξύλιθο Ευβοίας. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Κύμης και στη συνέχεια από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το τμήμα Κλασικής Φιλολογίας. Από το 1996 ασκεί το επάγγελμα του ελαιοχρωματιστή.
Διετέλεσε ταμίας και γεν. γραμματεας του συλλόγου των απανταχού Οξυλιθιωτών ” ο Ευαγγελισμός”, με σημαντική δράση για οκτώ έτη και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Οξυλίθου για 2 έτη. Την τελευταία τετραετία (2019-2023), εξελέγη και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Κύμης με το συνδυασμό “Δήμος για όλους”, ασκώντας τίμια και ειλικρινή αντιπολίτευση, με ενεργό συμμετοχή στις κινηματικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι έγγαμος με την τρ.υπαλληλο Χατήρα Μαρία και πατέρας δύο αγοριών.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ: Γεννήθηκε το 1952 στο Αλιβέρι. Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αγωνίστηκε μαζί με την γενιά της ενάντια στην Χούντα. Ήταν μέλος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Αγωνίστηκε με το περιβαλλοντικό κίνημα της περιοχής Αλιβερίου, ενάντια στην καύση του R.D.F. και ενάντια στην ίδρυση λιθανθρακικής μονάδας στις Στάχτες Μηλακίου. Είναι μέλος του ΔΣ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αλιβερίου.Αγωνίζεται για
την ανάδειξη και διάσωση των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της περιοχής μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΚΑΣ: Γεννήθηκε στο Γαβαλά το 1960. Εργάζεται ως υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών. Από τα εφηβικά του χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Δραστηριοποιήθηκε από τα μικρά του χρόνια με τα κοινά ( Πολιτιστικός Σύλλογος ). Πάντα στις επάλξεις του αγώνα, δραστηριοποιήθηκε παράλληλα στο συνδικαλιστικό κίνημα. 25 χρόνια παρουσιάζει ενεργή προσφορά στον πολιτισμό μέσω της συμμετοχής του σε θεατρικές ομάδες. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλαίων της Αθήνας και του Πειραιά.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ: Εργάζεται ως Οικοδόμος. Γεννήθηκε στους Ζάρακες. Έχει φοιτήσει στο Αλιβέρι και στη Χαλκίδα αλλά η εργολαβία είναι αυτό στο οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία 40 χρόνια ως τεχνίτης με γνώση στην ποιοτική και αισθητική οικοδόμηση. Είναι πατέρας 5 παιδιών και ζει στην πόλη του Αλιβερίου εδώ και 25 χρόνια. Η αγάπη του για την πόλη του και η επιθυμία ανάπτυξής της είναι ο λόγος για τον οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί (με την εμπειρία που διαθέτει) με ανθρώπους με όραμα, διάθεση και ενδιαφέρον για τον τόπο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ: « Ο χώρος της αυτοδιοίκησης είναι ένας κοινωνικός χώρος, χώρος συνεργασιών και συγκλίσεων. Οι συνεργασίες και οι συγκλίσεις είναι μια δύσκολη απόφαση και για να μπορούν να είναι επιτυχημένες, θα πρέπει κάποιος να πιστεύει σε αυτές και να τις υποστηρίζει, πράγμα που έγινε. Θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας καλωσορίσω , χαίρομαι που μπορούμε να δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας, παραμερίζοντας το εγώ και προτάσσοντας το εμείς. Καλή επιτυχία στην κοινή προσπάθεια που θα κάνουμε από εδώ και πέρα» δήλωσε ο Δημήτρης Θωμάς.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia