Στις επίμαχες αναρτήσεις εκτός από ονόματα ανώτατων δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά, υπάρχουν και ονόματα άλλων ανώτατων δικαστών που μετέχουν στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη, το οποίο ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Στην διαδικτυακή «προκήρυξή» ο Πολάκης στρέφεται εναντίον 13 δικαστών, 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο Παύλος Πολάκης ζητά να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο.

Η ανάρτηση Πολάκη ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και οδήγησε σε ρήξη τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας με την ηγεσία του κόμματος. Έτσι πλέον τίθεται εκτός των ψηφοδελτίων του κόμματος, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Πριν από λίγες μέρες είχε εκφράσει την διαφωνία του με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την διαμόρφωση του ψηφοδελτίου των Χανίων. Μετά από αυτή την πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε πως «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας». Μάλιστα απευθύνοντας μήνυμα προς τον Π. Πολάκη αναφέρει πως «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης». Επίσης αξίζει να μνημονευθεί και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» όπου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «εγώ λειτούργησα ως Πρωθυπουργός με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και βεβαίως όταν θέλεις να υπερασπιστείς το δημόσιο συμφέρον συγκρούεσαι πολλές φορές με αυτούς οι οποίοι έχουν ίδιον συμφέρον. Αλλά με θεσμικούς παράγοντες και οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι λειτουργούν στο πλαίσιο της νομιμότητας, ότι και να συνέβη χθες εγώ δεν έχω αισθήματα ρεβανσισμού. Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς». Μια δήλωση δηλαδή σε εντελώς διαφορετικό πνεύμα από αυτό του Παύλου Πολάκη

Στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη αντέδρασε και η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για “τοξική γραμμή Τσίπρα” και “εποχές κάτω πλατείας”, σχετικά με την στοχοποίηση δημοσιογράφων και δικαστών “επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη”. “Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν”. Εν τω μεταξύ το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με το τίτλο «σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας» σημειώνει: «Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας»

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Η πηγή του άρθρου: ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Από Panos_bfs