Καμία συγκεκριμένη απάντηση και κανένα χρονοδιάγραμμα ενίσχυσης του στόλου και του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην πυρόπληκτη Β. Εύβοια δεν έδωσε σήμερα η αναπλ. υπουργός Υγείας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μίλτου Χατζηγιαννάκη.

Μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Μ. Χατζηγιαννάκης έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει τα τελευταία 3,5 χρόνια τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στην περιοχή, χωρίς το υπουργείο Υγείας να απαντήσει και, το σημαντικότερο, να πράξει κάτι για να εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις περίθαλψης και παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και τους επισκέπτες των δύο πυρόπληκτων δήμων της Β. Εύβοιας.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά η κ. Γκάγκα επιβεβαίωσε την ανεπάρκεια, αν όχι την αδιαφορία, της κυβέρνησης της ΝΔ στην πράξη για το ζήτημα, ξεχνώντας τις εξαγγελίες που η ίδια είχε κάνει από τη Β. Εύβοια τον Δεκέμβριο του 2021 για άμεση προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων υγείας στα ΚΥ Ιστιαίας και Μαντουδίου. Σήμερα η αρμόδια υπουργός έκανε λόγο για τη δωρεά ενός και μόνο οχήματος από μία ΜΚΟ για το Μαντούδι, αποφεύγοντας να δεσμευτεί για το πότε θα παραδοθεί έστω και αυτό, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως ακόμα και αν υπήρχαν παραπάνω οχήματα, δεν θα υπήρχαν οδηγοί να τα βγάλουν στον δρόμο καθώς οι ελλείψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ είναι τραγικές! 

Από την πλευρά του, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν το υπουργείο Υγείας να μην έχει μεριμνήσει εδώ και δύο χρόνια για να λειτουργήσει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο Μαντούδι και τόνισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο έχει εγκαταλείψει τους πολίτες της Β. Εύβοιας αβοήθητους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, αλλά μέσα από τις πολιτικές της επιδεινώνει καθημερινά τις συνθήκες της διαβίωσης τους, αποδεικνύοντας πως ούτε μπορεί ούτε ενδιαφέρεται να δώσει λύσεις.

Ακολουθεί βίντεο με ολόκληρη τη συζήτηση πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/chatzigiannakismiltos/videos/1123318328363941

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από Panos_bfs

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ