Ποιος άραγε και γιατί θα μπορούσε να θέλει να αμαυρώσει την ώρα, που μιλάει η  δικαιοσύνη; Ποιος άραγε διασπείρει ψευδώς λεπτομέρειες της δίκης Θωμά; Μήπως είναι ο ίδιος άνθρωπος που έτρεχε να ενημερώσει τους αστυνομικούς πως πρέπει να βγουν από την δικαστική αίθουσα οι μάρτυρες; Μήπως είναι ο ίδιος άνθρωπος που έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των μαρτύρων του Θωμά ενώ παράλληλα επικοινωνεί μαζί τους και τους ρωτάει εάν γνωρίζουν ότι τους έχει βάλει μάρτυρες ο Θωμάς;
Το expressevia.com παρευρίσκεται σταθερά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και παρακολουθεί τις εξελίξεις της δίκης, όμως  με σεβασμό προς το δικαστήριο, τους κατηγορούμενους αλλά και τον κατήγορο, δεν επιθυμεί να μεταδίδει λεπτομέρειες της ακροαματικής διαδικασίας, από την οποία να τονίσουμε και πάλι πως  έχουν απομακρυνθεί οι μάρτυρες. 

Δυστυχώς όμως, αποτελεί είδηση το ότι κυκλοφορούν αδίστακτα FAKE NEWS,  τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα που ζήσαμε μέχρι στιγμής μέσα στην αίθουσα του κακουργιοδικείου Χαλκίδας, στην δίκη του πρώην δημάρχου Θωμά και των πέντε συγκατηγορούμενών του.
Έντονα αισθητή λοιπόν,  ήταν για ακόμη μία φορά και μάλιστα κατά την έναρξη της πολύκροτης δίκης του Θωμά,  η απουσία του οικονομικού επιθεωρητή, κου Τσοπανίδη, ο οποίος έχει στοιχειοθετήσει όλες τις κατηγορίες για τους υπόδικους. Οι συνήγοροι της υπεράσπισης του κου Θωμά έκαναν έντονη επισήμανση επ’ αυτού και ζήτησαν να εγκληθεί άμεσα ο βασικός αυτός μάρτυρας, για να προσέλθει απαραιτήτως.
Ο Δήμαρχος Μπουραντάς προσήλθε ως πρώτος μάρτυρας ενώ οι δικηγόροι του προσπάθησαν  έντονα να πείσουν την έδρα να ξεκινήσει η διαδικασία την επόμενη ημερομηνία.  Ο Πρόεδρος της έδρας δήλωσε πως δεν  πρέπει να χάνεται χρόνος και η διαδικασία ξεκίνησε.
Ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς με το γνωστό του δύσκαμπτο λόγο, τρικλίζοντας τα λόγια του,  εν συντομία μίλησε για την δράση του ως νομάρχης και ως δήμαρχος και αμέσως μετά εξέφρασε την απεριόριστη δυσαρέσκειά  του, να βρίσκεται σε αυτή τη θέση του κατηγόρου,  στην οποία τον οδήγησαν οι πολλές πιέσεις που δέχτηκε από ανθρώπους που γνώριζαν και επέμεναν και πως έπρεπε να εξεταστεί ο “κακός” τρόπος που διοίκησε ο πρώην δήμαρχος.
Χαρακτηριστικά ο κύριος Μπουραντάς αναφέρθηκε στον “πληροφοριοδότη”
καφετζή,  που πήγαινε εκεί που μαζευόντουσαν τα βράδια και είχαν πάνω σε τραπέζια απλωμένα τιμολόγια και χρήματα, τρέχοντας τελευταία στιγμή πριν παραδώσουν το δήμο, να καλύψουν  εκκρεμότητες.
Δεν εξήγησε βέβαια για ποιο λόγο δεν κλήθηκε ο καφετζής να καταθέσει ως αυτόπτης μάρτυρας. Ούτε είπε το όνομα του καφετζή για να τον καλέσει το δικαστήριο. Μετέφερε μια αόριστη πληροφορία, η οποία αναμένεται να αποσαφηνιστεί στην πορεία της δίκης.
Στη συνέχεια ο κ. Μπουραντάς αναφέρθηκε στο θέμα των εσόδων των λαϊκών αγορών που δεν έχουν βρεθεί, επίσης στην ομάδα της Κύμης την οποία ισχυρίστηκε χωρίς κάποιο αποδεικτικό στοιχείο πως χρηματοδοτούσε ο πρώην δήμαρχος με χρήματα του δήμου και άλλα παρόμοια θέματα, προκαλώντας την ευγενική επίπληξη του  Προέδρου της έδρας, καθώς απέρριπτε την μία μετά την άλλη τις αναφορές του δημάρχου Μπουραντά επειδή δεν ανήκαν στα επίδικα θέματα.
Τόσο ο κ. Μπουραντάς όσο και η πολιτική αγωγή υποστήριξαν πως αυτά ήτανε απαραίτητο να ακουστούν για να διαμορφώσει άποψη το δικαστήριο για το σκεπτικό με το οποίο λειτουργούσε ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς επί θητείας του, πράγμα που ο Πρόεδρος της έδρας  αποδοκίμασε και ζήτησε να περιοριστεί ο μάρτυρας στα επίδικα θέματα.
Την προσοχή της έδρας επικαλέστηκε ο κ. Μπουραντάς προκειμένου να  επισημάνει το κέντρο βάρους,  της  κακής διαχείρισης, που με σκοπιμότητα ασκούσε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, η οποία οφειλόταν, κατά την κρίση του κου. Μπουραντά, στην παράλειψη του δημάρχου Θωμά να μην έχει ορίσει έξι διευθυντές προκειμένου να υπάρχει έλεγχος των ενεργειών του. Ο κ. Μπουραντάς υποστήριξε πως αυτό σκοπίμως δεν το έκανε ο κ. Θωμάς προκειμένου να διαχειρίζεται ο ίδιος τα πάντα όπως ήθελε.
Ο πρόεδρος της έδρας ρώτησε τον κ. Μπουραντά ποιοι είναι οι έξι διευθυντές στους οποίους αναφέρεται. Με μεγάλη δυσκολία ο κύριος Μπουραντάς μόλις που κατάφερε να ψελλίσει  τρεις από αυτούς,  “…στα οικονομικά, στα  πολιτιστικά και  στα κοινωνικά” είπε. Ο πρόεδρος  ρώτησε τον κ. Μπουραντά εάν εκείνος ως δήμαρχος, έχει τοποθετήσει  αυτούς τους έξι διευθυντές.
Ο κ. Μπουραντάς  απάντησε πως δεν τους έχει τοποθετήσει ακόμη τους διευθυντές αυτούς αλλά προτίθεται να τους τοποθετήσει ενώ δικαιολόγησε πως  ο πρώην δήμαρχος δεν είχε καν την πρόθεση να τοποθετήσει διευθυντές.  Ο  Πρόεδρος  τέλος ρώτησε επί του θέματος των διευθυντών πόσο καιρό έχει αυτή την πρόθεση και δεν την έχει διεκπεραιώσει ο  κ. Μπουραντάς ο οποίος απάντησε ότι είναι τρία με τέσσερα χρόνια.  Ενώ είναι δήμαρχος από το 2014, δηλαδή οκτώ χρόνια.
Η συνεδρίαση έληξε όταν διαμαρτυρόμενος κομψά ο πρόεδρος της έδρας, γιατί ο κ. Μπουραντάς ήταν συνεχώς εκτός των επίδικων θεμάτων,  διέκοψε τη δική λέγοντας πως την επόμενη φορά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος ο μάρτυρας για να μιλήσει μόνο για τα επίδικα θέματα.
Η πολυαναμενόμενη δίκη του Θωμά ξεκίνησε την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Χαλκίδας μετά την απόρριψη δύο συνεχόμενων ενστάσεων, που προέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Θωμά και των συγκατηγορουμένων του. Αμέσως μετά την απόρριψη και της δεύτερης ένστασης ο πρόεδρος της έδρας ζήτησε να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, η οποία διακόπηκε μετά από μισή ώρα κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, του δημάρχου κου Μπουραντά και θα συνεχιστεί 20 και 21 Δεκεμβρίου.
Να τονίσουμε πως κατά την έναρξη της δίκης επισημάνθηκε από πλευράς του δημάρχου κου Μπουραντά, η ανάγκη απομάκρυνσης των μαρτύρων από την αίθουσα ενώ στη συνέχεια διαβάζουμε έκπληκτοι δημοσιεύματα, κατά αποκλειστικότητα από φιλικά προσκείμενα site στην δημοτική αρχή Μπουραντά, τα οποία δεν είχαν φυσική παρουσία μέσα στην δικαστική αίθουσα, αλλά είναι αυτά που δίνουν για ακόμη μία φορά στοιχεία της δίκης, γεγονός που δεν συνάδει με την ομαλή και αμερόληπτη διεκπεραίωση της δικαστικής διαδικασίας.

Είναι γνωστό ότι κάποιοι θέλουν τον Δημήτρη Θωμά κατάδικο στα μάτια της κοινωνίας και χωρίς ίχνος υπομονής τον έχουν δικάσει πολλάκις πριν καν ακουστούν και στοιχειοθετηθούν,  οι πρώτες κατηγορίες εναντίον του μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia