Στο πλαίσιο των δράσεων για την «Εκστρατεία Καθαριότητας» που έχουν προγραμματίσει ο Πρόεδρος κ. Άγγελος Μαργέλης και οι εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο 1ο και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 10.00 η ώρα το πρωί.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει σύντομη ενημέρωση, διανομή φυλλαδίων και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες επίσκεψη αντιπροσωπίας μαθητών στο Σημείο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης έχει αποφασιστεί ομόφωνα η υλοποίηση « Εκστρατείας Καθαριότητας» στη ζώνη ευθύνης της κοινότητας.

Η “Εκστρατεία Καθαριότητας” περιλαμβάνει:
α. Τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης, σε επιλεγμένα σημεία.
Καθαριότητας του Δήμου.


β. Τοποθέτηση πινακίδων σε κάδους.: Είδη τοποθετούνται οι υπάρχουσες πινακίδες και η
Κοινότητα έχει πάρει προσφορές προκειμένου να καταθέσει σχετικό αίτημα οικονομικής
ενίσχυσης από τον Δήμο, την Οικονομική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας και
άλλους φορείς. Εάν ο Δήμος και τα όργανά του έχουν πινακίδες ανάλογες παρακαλείται για
την διάθεση.


γ. Ενημερωτικές ομιλίες σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, από ΑΕΝ μέχρι Παιδικούς
Σταθμούς.: Η κοινότητα θα συντάξει σχετικές ομιλίες αλλά και αν υπάρχουν σχέδια των
ομιλιών στην Υπηρεσία Καθαριότητας, καλό θα ήταν να μας δοθούν


δ. Ομιλίες σε Ιερούς Ναούς: Ήδη μετά από έγκριση με Ι.Μ. Καρυστίας και Σκύρου, θα
υποβληθούν στους Ιερούς Ναούς σύντομες ομιλίες προκειμένου να αναγνωσθούν ανά
τρίμηνο και για ένα έτος.

ε. Επισκέψεις σε ΣΜΑ.: Σε συνεννόηση με Εκπαιδευτική Κοινότητα και ΚΤΕΛ Ευβοίας θα προγραμματισθούν επισκέψεις στα Σημεία Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), σε αραιά χρονικά διαστήματα όπου θα γίνεται ενημέρωση των μαθητών και σύντομη ομιλία.

στ. Διανομή φυλλαδίων: ΄Έχουμε πάρει προσφορές και θα ζητούσε την οικονομική ενίσχυση για διανομή φυλλαδίων σε Εκπαιδευτική Κοινότητα, σε Ταξί, ΚΤΕΛ κλπ.

ζ. Διαγωνισμός ζωγραφικής για Δημοτικά Σχολεία και Διαγωνισμός Έκθεσης με θέμα την καθαριότητα για Γυμνάσιο και Λύκειο Κύμης.; Θα ορισθούν επιτροπές που θα αξιολογήσουν τις εργασίες, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2022, οι οποίες και θα βραβευθούν κατά την εορταστική εκδήλωση του Αγίου Αθανασίου.

η. Εύρεση Εθελοντών για δράσεις και προτάσεις ( πληροφορίες, εργασίες καθαριότητας κλπ) : Η Κοινότητα Κύμης θα ενημερώσει τους Δημότες και ειδικά την Εκπαιδευτική Κοινότητα και τα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή για προσφορά ιδεών αλλά και έργου στις προαναφερθέντες δράσεις, ακόμα και στην προσφορά υλικών και μέσων για την επιτυχία του σκοπού.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia