Μεγάλη η κινητοποίηση των κατοίκων και της επιτροπής πλημμυροπαθών του Λήλαντα στη γέφυρα του Βασιλικού την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, το πρωί.

Με σκοπό να φτάσει η φωνή τους στην κυβέρνηση, στην περιφέρεια αλλά και στο δήμο, νιώθοντας ξεχασμένοι οι κάτοικοι του Λήλαντα δύο χρόνια μετά την φονική πλημμύρα, με τους οκτώ νεκρούς και τις ανυπολόγιστες καταστροφές που άφησε πίσω της.

Στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων συμμετείχε και η δημοτική σύμβουλος του δήμου Κύμης Αλιβερίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δήμος για Όλους” κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ευαισθητοποιημένη και πάντα σε εγρήγορση, σε ότι έχει σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον.

Οι εξαγγελίες για την επικαιροποίηση οριοθέτησης και μελέτης του Λήλαντα έχουν μείνει στα χρονοδιαγράμματα που υποσχέθηκαν και δεν τήρησαν. Η κυβέρνηση, η περιφέρεια και ο Δήμος για τους κατοίκους της περιοχής που πλήγηκε, είναι συνένοχοι στον εμπαιγμό τους, που βλέπουν να τους ασκείται. Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την απαραίτητη ολοκληρωτική παρέμβαση από τις πηγές μέχρι τις εκβολές του Λήλαντα και για τα αντιπλημμυρικά έργα που θα τους προσφέρουν ασφάλεια σε μελλοντικά έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι κάτοικοι αισθάνονται ότι οι ζωές τους έχουν μπει στο ζύγι και τα αιτήματα τους είναι ξεχασμένα. Όλοι οι πολίτες της περιοχής και οι επαγγελματίες έχουν γονατίσει οικονομικά και η ταλαιπωρία που βίωσαν αλλά και βιώνουν είναι απίστευτη.

Όμως συνεχίζουν τους αγώνες τους και δηλώνουν ότι δε σταματούν εδώ οι κινητοποιήσεις τους. Είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την ζωές τους και τις περιουσίες τους και θα συνεχίσουν μέχρι να κερδίσουν τα δικαιώματά τους.

Βροντοφωνάζοντας Όχι σε μια επόμενη πλημμύρα, Όχι σε άλλους νεκρούς.

Απαιτούν να γίνουν ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα με διευθέτηση του Λήλαντα από τις πηγές εώς τις εκβολές του και βέβαια να δοθούν αποζημιώσεις στο 100% σε όσους έχουν υποστεί καταστροφές στις οικίες τους, μόνιμες και εξοχικές.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia