Με μεγάλη ακρίβεια,  ο τ. Βουλευτή Ευβοίας κ. Άγγελος Πνευματικός θέτει ερωτήματα και επιχειρήματα προς τον Αν. Υπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο. Ο λόγος του κου Πνευματικού πάντα ευγενικός αλλά η τεράστια και πολύτιμη εμπειρία του δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας στο ότι γνωρίζει πολύ καλά  πως  παίρνονται οι σωστές αποφάσεις για το λαό και σε πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορούν να εκθέσουν την ζωή του καθημερινά, θα λέγαμε παραφράζοντας λίγο τα λόγια του Δαμοκλή.

Συγκεκριμένα ο τ. Βουλευτής Εύβοιας  κ. Πνευματικός, χαρακτηριστικά αναφέρει :

κ. Άγγελο Συρίγο

Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Παιδείας.
Κύριε Καθηγητά, Διάβασα με προσοχή το απόσπασμα της ομιλίας σας στη βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανωτάτη εκπαίδευση. Ομολογώ δεν μπόρεσα να καταλάβω το συλλογισμό σας να εμπλακείτε στο ιστορικό γεγονός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου όταν αγνοείτε παντελώς τα γεγονότα. Φαίνεται πως η γιαγιά σας σας μιλούσε για το Πολυτεχνείο σαν παραμύθι αφού την εποχή εκείνη είσασταν νήπιο.
Κατά το διάστημα της Θητείας σας στο Πανεπιστήμιο φαίνεται δεν βρήκατε χρόνο να μελετήσετε τα γεγονότα που συνδέονται με την πτώση της χούντας γιατί δεν σας ενδιέφερε αφού η ζωή σας ξεκίνησε με το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και τον αναγενόμενο φοίνικα. Αν και ζούσατε στην Αθήνα δεν ακούσατε το σύνθημα “Εδώ Πολυτεχνείο ………..” που συγκλόνησε το Πανελλήνιο.
Αν και βουλευτής δεν διαβάσατε τα πρακτικά της βουλής όταν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της εποχής εκείνης συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του ΚΚΕ αναγνώρισε την προσφορά των εξεγερμένων φοιτητών στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Όλοι οι ηγέτες της εποχής αναγνώρισαν ότι στο πολυτεχνείο οι φοιτητές έδρασαν χωρίς κομματική καθοδήγηση με αποτέλεσμα να ταρακουνήσουν τη χούντα και να ρίξουν τον Παπαδόπουλο αρχή ξηλώματος του μηχανισμού .
Η παρουσία του Ιωαννίδη στο Προσκήνιο από το Παρασκήνιο που δρούσε μέχρι τότε ήταν αποτέλεσμα της εξέγερσης που Πολυτεχνείου. Οι Δικτατορίες δεν πέφτουν με μόνο μια εξέγερση γιατί έχουν τους μηχανισμούς να καταπνίγουν στο αίμα τους εξεγειρομένους.
Είναι ατόπημα να παραβλεφτεί η εξέγερση της Νομικής΄.
Είναι Έγκλημα να αγνοηθεί το κίνημα του Ναυτικού.
Είναι τεράστιο σφάλμα να ξεχάσουμε την τεράστια αντίδραση του Λαού στην κηδεία του Γ. Παπανδρέου.
Είναι Ντροπή και όνειδος να υποβαθμίσουμε την εξέγερση των Φοιτητών στο Πολυτεχνείο.
Φαίνεται ότι οι σπουδές σας στο εξωτερικό δεν σας επέτρεψαν να ενημερωθείτε για τα στρατοδικεία της χούντας.
Οι μεμονωμένες ομάδες που αποκαλύπτονταν συνεχώς και που στοιβάζονταν στις φυλακές και στις εξορίες δεν ήταν παρανυχίδα για την χούντα. ήταν σαν το ποιήμα του Βαλαωρίτη ” Ο βράχος και το Κύμα” μήπως και αυτό δεν το έχετε διαβάσει;
Όλοι αυτοί που αντέδρασαν στη χούντα είτε σαν άτομα είτε σαν ομάδες μικρές η μεγάλες απαιτούν τουλάχιστο σεβασμό από τους κατέχοντας εξουσία.
Ο Λαός σας έστειλε στη Βουλή για να τον υπηρετείτε και να τιμάτε την ιστορία του και τις παραδώσεις του.
Κύριε καθηγητά είστε Φάουλ.
Γράφω τα πάρα πάνω γιατί ύστερα από 6 χρόνια σε κλειστές φυλακές είχα το κουράγιο να βρεθώ στο πολυτεχνείο όταν τα άρματα όρμησαν στην καγκελόπορτα.
Είστε εκλεγμένος από το Λαό
Είστε διορισμένος από τον Πρωθυπουργό
Εάν νομίζετε ότι μπορείτε να τους κοιτάτε στα μάτια προχωρείστε στην τσουλίθρα της παιδικής Χαράς της γειτονιάς σας
MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia