Η κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Κύμης Αλιβερίου, μετά από επίσκεψή της στις εκβολές του Λήλαντα αναφέρει :

Η επίσκεψή μας στις εκβολές του Λήλαντα, μας έδειξε το μέγεθος της μεγάλης αναλγησίας της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για μια πολύπαθη περιοχή που πριν από δυο χρόνια υπέστη μια μεγάλη καταστροφή που στέρησε τη ζωή 8 συνανθρώπων μας, από τη πλημμύρα του ποταμού.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
Agelopoulou
Amerikanou
Batsa
Charmadas
Gournis
Lagos
Lamprou
Marinaki
Papoutsi
Petraki
Retsas
Sispirosi
Stoupi
Thalassinos
Thalassinou
Thomas
Zacharias
previous arrow
next arrow
Αντί αντιπλημμυρικών έργων μπορεί να δει ο κάθε επισκέπτης της περιοχής χορταριασμένα στοιβαγμένα σακιά με ξεραμένη άμμο, πολλά από τα οποία είναι διαλυμένα ενώ για τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου να διαλυθούν, ενώ υπάρχουν ακανόνιστοι σωροί χώματος που έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί από καιρό . Όπως μας είπαν κάτοικοι της περιοχής οι εργασίες του πλωτού γερανού έχουν σταματήσει χωρίς να υπάρξει κάποια πρόοδος στην απομάκρυνση των χωμάτων. Η μελέτη και η οριοθέτηση του ποταμού δεν έχουν ολοκληρωθεί δυο χρόνια μετά την καταστροφή. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ανύπαρκτα. Οι κάτοικοι ανησυχούν και ο καθένας και η καθεμιά μας αναρωτιέται τι θα συμβεί σε μια περίπτωση ανάλογη της 8ης Αυγούστου του 2020. Τα κυβερνητικά στελέχη σε όλη τη χώρα αναμασούν τη δικαιολογία της κλιματικής κρίσης σε κάθε καταστροφή, απαξιώνοντας τελείως το κάθε μέτρο θωράκισης των πολιτών απέναντι σε αυτή την κρίση. Η λέξη έργα είναι μια άγνωστη λέξη για αυτούς, που αρκούνται σε φθηνές δικαιολογίες μέχρι η κάθε καταστροφή να ξεχαστεί.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους του Ληλαντίου που απαιτούν να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λήλαντα σήμερα!
Αλεξάνδρα Θαλασσινού
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
και του Συντονιστικού της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia