Την εκρηκτική ακρίβεια του ρεύματος και των καυσίμων, καθώς και το θέμα της ενεργειακής επάρκειας της Ελλάδας σχολίασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».


Ο βουλευτής Ευβοίας εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τον προσεχή χειμώνα, καθώς τα μηνύματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εάν τελικά η Gazprom κλείσει οριστικά τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου είναι εξαιρετικά δυσοίωνα και, παρά τα όσα λένε οι κυβερνητικοί Υπουργοί, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αντέξουμε.

Σχετικά με το ζήτημα της ενεργειακής ακρίβειας ο αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία, η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και το τρίτο ακριβότερο diesel κίνησης, ανταγωνιζόμενη μόνο τη Φιλανδία, στην οποία ο βασικός μισθός είναι τέσσερις φορές υψηλότερος από τη χώρα μας. Ο Μ. Χατζηγιαννάκης καλωσόρισε την ανοδική πορεία του τουρισμού, επισημαίνοντας ωστόσο πως αυτή αφορά αποκλειστικά τις αφίξεις ξένων τουριστών, αφού οι νησιωτικοί και μη προορισμοί που αναμένουν τον εγχώριο τουρισμό πολύ δύσκολα θα δουν ελληνική οικογένεια να κάνει διακοπές, με το εισόδημά της μειωμένο κατά 25%.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής Ευβοίας σημείωσε ότι, με βάση τους αριθμούς που η ίδια η ΝΔ παρουσιάζει για το power pass, τα αρχικά 600 ευρώ που έταξε ο κ. Μητσοτάκης ήταν τελικά ψίχουλα των 18 έως 40 ευρώ για την πλειοψηφία των δικαιούχων, ενώ παράλληλα αποκλείστηκαν εντελώς από την επιδότηση 1,8 εκατ. δικαιούχοι. “Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει ιδέα τί περνάει η ελληνική κοινωνία. Πρώτα πήρε δέκα με τις τιμές του ρεύματος, μετά έταξε, στο τέλος έπεστρεψε ένα και τώρα το πανηγυρίζει. Αν δεν είναι αυτό απάτη pass τότε τι είναι;”, διερωτήθηκε ο Μ. Χατζηγιαννάκης.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia