Σύμφωνα με την ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Εύβοιας κ. Γεώργιου  Κελαϊδίτη, δυο ακόμα σημαντικές δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκαν για την περαιτέρω θωράκιση της αντιπυρικής άμυνας στην Π.Ε. Εύβοιας.
Τοποθετήθηκαν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε σημεία που μας υπέδειξε η διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας, 5 υδατοδεξαμενές πλήρωσης εναέριων μέσων χωρητικότητας 37-40 τόνων.
Οι δεξαμενές αυτές θα δίνουν τη δυνατότητα άμεσης πλήρωσης νερού, για τα ελικόπτερα που επιχειρούν σε απομακρυσμένα σχετικά σημεία από θάλασσα ή φυσικούς και τεχνητούς ταμιευτήρες. Κατόπιν της εγκατάστασης ελικοπτέρου τύπου Agusta Bell στην Κάτω Στενή, οι συγκεκριμένες δεξαμενές προσθέτουν ένα πολύτιμο εργαλείο στην επιχειρησιακή του ικανότητα, δίνοντας παράλληλα πρόσβαση νερού και σε επίγεια πυροσβεστικά οχήματα. Το πρόγραμμα εγκατάστασης υδατοδεξαμενών σε όλη την Π.Ε. Εύβοιας θα συνεχιστεί και για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν τους προηγούμενους δυο μήνες εργασίες καθαρισμού και βελτίωσης δασικής οδοποιίας, σε εκατοντάδες χιλιόμετρα ιδιωτικών κυρίως δασών όπου δεν έχει δικαιοδοσία παρέμβασης το δασαρχείο και για το λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας. Οι παραπάνω εργασίες έρχονται συμπληρωματικά σε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχεδιασμό καθαρισμών και διάνοιξης δασικής και αγροτοδασικής οδοποιίας το οποίο εκτελείται με εντατικούς ρυθμούς από τα Δασαρχεία και τις Δημοτικές Αρχές τους τελευταίους μήνες μέσα από πιστώσεις των Υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.
Παλεύουμε όλοι μαζί, αλληλοσυμπληρώνοντας ο ένας φορέας τον άλλο και όχι αναζητώντας διαχωριστικές γραμμές αρμοδιοτήτων μεταξύ μας, προκειμένου να κερδίσουμε όσο το δυνατό περισσότερα μέτρα στον αγώνα εναντίον της πύρινης απειλής.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia