Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα στο Γιοκάλειο Ίδρυμα της Καρύστου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το “Ινστιτούτο Γεώργιος Ν. Παπανικολάου” με έδρα την Κύμη Ευβοίας και ο Δήμος Καρύστου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου και τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας με θέμα “Πρόληψη του καρκίνου”.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Καρύστου κα Μαρία Βερούχη-Λεμονιά. Τους προσκεκλημένους ομιλητές και τους θεατές καλωσόρισε ο Δήμαρχος κ. Ραβιόλος Λευτέρης .
Παρευρέθηκαν,
ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου κ. Αναστάσιος Μίχας, ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Καρύστου κ. Πολύχρονης Πολυχρονίου, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καρύστου κ. Βαγγέλης Αλεξανδρής και αρκετοί ιατροί της περιοχής καθώς και πολίτες.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των επισήμων:
κου Πατσούρη Ευστράτιου Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Γ.Ν Παπανικολάου, Καθηγητή Παθολογικής Ιατρικής
κου Χαλιώτη Ευάγγελου, Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χαλκίδας,
κου Ζέρβα Γεώργιου, Αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γ.Ν Παπανικολάου, Επιμελητή Ιατρού Γενικής Ιατρικής και Προέδρου του Δ.Σ δήμου Κύμης Αλιβερίου
κας Άννας Καρύκα, Περιφερειακής Συμβούλου

Ομιλητές ήταν :
Η Dr Μαμά Ευδοξία MD.BSc, Μαιευτήρας Χειρούργος Γυναικολόγος στην Κάρυστο, η οποία ανέπτυξε το θέμα “HPV εμβολιασμός σύμμαχος στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας”.
Ο Πνευμονολόγος κ. Κουλούρης Γεώργιος, πιστοποιημένος ιατρός ιατρικής εργασίας και κοινωνικής ιατρικής, με θέμα: “Καρκίνος Πνεύμονος – Έγκαιρη διάγνωση”
Ο κ. Φελέκης Θεόδωρος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος Επιμελητής Α’ ΕΣΥ Γενικού Νοσοκομείου Καρύστου με θέμα: “Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας – Νεότερα δεδομένα”.
Ο Dr Αγγελόπουλος Παναγιώτης, Καρδιολόγος στην Κύμη, την γενέτειρα του Γ,Ν Παπανικολάου, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτουτου Γ.Ν Παπανικολάου. Ανέλυσε το θέμα: “Άσκηση και πρόληψη του καρκίνου – Νεότερα δεδομένα”
Την εκδήλωση έκλεισε μιλώντας περισσότερο ανθρώπινα κι λιγότερα ιατρικά, όπως κι ο ίδιος επισήμανε. ο κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, ΩΡΛ παίδων π. δήμαρχος Σκύρου με θέμα την “Αξία της Πρωτογενούς πρόληψης του καρκίνου”.


MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia