Έκτακτη σύσκεψη του ΣΟΠΠ πραγματοποιήθηκε χθες, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2022 στον οικισμό Κρεμαστός, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ανάμεσα στους οικισμούς Γάϊα και Κρεμαστός του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε νωρίς τα μεσάνυχτα…

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Αθανάσιος Μπουραντάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Δημάς, οι επικεφαλής αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας.

Στο ΣΟΠΠ καταγράφηκαν οι δυνάμεις που επιχείρησαν στο μέτωπο της φωτιάς κατά τη διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα, 11 εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις με περισσότερα από 40 πυροσβεστικά οχήματα και 130 πυροσβέστες

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την υποστήριξη της επιχείρησης κατάσβεσης με 6 μηχανήματα έργου και 12 υδροφόρες.

Λίγο πριν το τέλος της ημέρας, η κατάσταση του μετώπου είναι σε αρκετά καλύτερη κατάσταση, έχει περιοριστεί στο βορειοανατολικό τμήμα του οικισμού, όπου οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν αδιάκοπα τη μάχη προκειμένου να μην επιτρέψουν στη φωτιά να ξεφύγει από την περιοχή.

Η οδηγία προληπτικής απομάκρυνσης των κατοίκων που δόθηκε νωρίς το απόγευμα έχει αρθεί, εξαιτίας της καλύτερης κατάστασης του μετώπου.

Οι προσπάθειες του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας θα συνεχίστηκαν αδιάκοπα καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας με κύριο στόχο τον περιορισμό της φωτιάς μέχρι το ξημέρωμα, έως ότου επανέλθουν τα εναέρια μέσα και καταστεί εφικτή η οριοθέτηση του μετώπου της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του eviaxpress.gr η φωτιά δεν είχε ενεργό μέτωπο πριν τις 2:00 τα μεσάνυχτα ενώ όλες οι επίγηες δυνάμεις παρέμειναν στην θέση τους για τυχόν αναζωπύρωση καθώς οι άνεμοι έπνεαν πολύ ισχυροί. 

Αυτή την ώρα Κυριακή 11:00πμ η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. 


MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia