Η αυλαία για έναν νέο θεσμό από το Επιμελητήριο Εύβοιας άνοιξε, την Παρασκευή το απόγευμα 31 Μαΐου, με το 1ο Aναπτυξιακό Συνέδριο Ευβοίας και Σκύρου, στην αίθουσα Καράκωστα του Επιμελητηριακού Μεγάρου στη Χαλκίδα.

Η τελετή έναρξης, ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κου Γιάννη Γεροντίτη, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους συνέδρους αλλά και εκπροσώπους φορέων κάνοντας μια πλήρη αναφορά στους στόχους ανάπτυξης του νησιού αλλά και στους σκοπούς και τις προοπτικές του Συνεδρίου που είναι η ανάπτυξη στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, η αειφόρος ανάπτυξη και η καινοτομία, η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, αλλά και το περιβάλλον.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος  ο οποίος, όπως πάντα εύστοχα και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθήλωσε με τον λόγο του, αναφερόμενος στα ουσιαστικά και επί σειρά πολλών ετών, άλυτα θέματα που ταλανίζουν το νησί της Εύβοιας, αφορούν καθοριστικά την ανάπτυξή του και δείχνουν πως δεν υπάρχει επαρκής μέριμνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο κακοποιημένο περιβάλλον της Εύβοιας και την αδιάφορη αντιμετώπισή του. Έπειτα στάθηκε στην προσβασιμότητα και συνδεσιμότητα του νησιού, που παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις τόσο στο εσωτερικό του όσο και στην σύνδεση της Εύβοιας με τα νησιά των Σποράδων. Υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος πως αυτά συντελούν μια κατάσταση που δεν οδηγεί στην ανάπτυξη, δεν εξυπηρετεί όπως οφείλεται στους κατοίκους και απομακρύνει τους τουρίστες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, εστιάζοντας στον οδικό άξονα του νησιού και συγκεκριμένα στις πολυπόθητες παρακάμψεις Χαλκίδας και Βασιλικού. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύκροτη υπόθεση της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία θα πρέπει να παραμείνει ακέραια στη λειτουργία και το έργο της.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συνέργειας ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για την ανάπτυξη της Εύβοιας που έχει «πεδίο δόξης και ανάπτυξης, λαμπρό».

Ο Βουλευτής κ. Θανάσης Ζεμπίλης συνεχάρη την δράση του Συνεδρίου αλλά επισήμανε την αυστηρή ανάγκη των επιχειρηματιών και των επενδυτών για φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, με γρήγορη απόδοση της δικαιοσύνης και για φιλική – χρηστή δημόσια διοίκηση. Κι επειδή τα τελευταία γεγονότα είναι απογοητευτικά, επιβάλλεται να ικανοποιηθεί το αίτημα της κοινωνίας, να διαλευκανθεί με άπλετο φως, να υπάρξει κάθαρση φτάνοντας με πλήρη διαφάνεια στην εξάλειψη των σκιών, που δημιούργησε η δομή εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Δεν παρέλειψε ο Βουλευτής να αναφερθεί στις υποδομές τονίζοντας πως πλέον υπάρχει σημαντική κινητικότητα για την παράκαμψη της Χαλκίδας, τη χερσαία χάραξη και την παράκαμψη του Βασιλικού . Τα δύο πολύ ευχάριστα σημεία που επισήμανε ο Βουλευτής είναι πως η ΔΟΥ Χαλκίδας δεν κλείνει και δεν υποβαθμίζεται αλλά και ο διπλασιασμός των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α, που κατάφεραν ο Υπουργός και ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός.

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης για θέματα Βιομηχανίας κα Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 1ου Συνεδρίου. Αναφέρθηκε και ανέδειξε τα πεπραγμένα αλλά και τα πλάνα ανάπτυξης του νησιού, ενώ επιβεβαίωσε πως η ΔΟΥ Χαλκίδας δεν θα κλείσει όπως την διαβεβαίωσε και ο Διοικητής της Α.Α.Δ.Ε κ. Γεώργιος Πιτσιλής.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών με τους «Σπαρτιάτες» με καταγωγή από τα Διρρεύματα του δήμου Κύμης-Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Χαλκιάς, ο κ. Αναστάσιος Πρατσόλης πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιώργος Καββαθάς Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, ο κ. Ανδρέας Λουκάτος Γεν. Γραμματέας Δ.Σ Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο κ. Αντώνης Παναγόπουλος εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΝΕ κ. Χαράλαμπος Μανιάτης, ενώ το μήνυμα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για την ανάγκη δημιουργίας αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια, μεταδόθηκε από την οθόνη, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης του που δεν του επέτρεψε να παρευρεθεί.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia