Το Σαββάτο του Λαζάρου 27 Απριλίου εσπέρας ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων του έπλευσε στην νήσο της Σκύρου όπου πραγματοποιήσε την ποιμαντική επίσκεψη  του εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος συνοδευόμενος απο τον Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομο Γκέγκε και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Με την άφιξη  του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Σεραφείμ  στον λιμάνι της Λιναριάς  ήχησαν  χαρμοσύνα  οι καμπάνες   του ενοριακού  ιερού ναού Αγίου Νικολάου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος οι ιερείς της νήσου  τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της.

 Την Κυριακή των Βαϊων το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Παναγία Μελικαρού  χώρας Σκύρου με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομο Γκέγκε τον Πρεσβύτερο Σταμάτιο Παπαρβανίτη εφημέριο του ιερού ναού και τον Διακονο Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε  στην διαδρομή της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας  με πρώτη  την Ανάσταση του Δικαίου Λαζάρου η οποία  προαναγγέλει την  επικείμενη  Λαμπροφόρο Ανάσταση του Χριστού αλλά  και  την προσωπική και πνευματική  αναστάση των πιστών  με την ένωση τους  ως γνήσια μέλη της Εκκλησίας μέσω της πνευματικής τροφής που αποτελεί το σώμα και το αίμα του Σταυρωθέντος και Αναστάντος Χριστού.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε και  στο ιστορικό γεγονός της σήμερινής  πανηγυρικής  είσοδο του Χριστού στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στην ακολουθία του Νυμφίου στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λιναριάς λιμένας Σκύρου συμπαραστατούμενος απο τον Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομο Γκέγκε τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Μωραϊτη εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  ο οποίος  μεσα απο το κήρυγμα του αναφέρθηκε στα γεγονότα  που διαδραματίζονται την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα όπου η εκκλησία και οι άγιοι πατέρες θέσπισαν  το πνευματικό  στάδιο 

για  την προετοιμασία των πιστών  μέσα από την  Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή  η οποία αποτελεί  την σημαντικότερη και πένθιμη περίοδο  νηστείας και κατάνυξης  όλου του έτους με τον  ίδιο τον  Χριστό να  προσκαλεί  τους  πιστούς  με την συμμετοχή τους  ώστε  να βιώσουν την κορύφωση της Αγίας  και Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του  η οποία θα κλείσει με την  λαμπροτέρα Ανάστασή του κατά την Κυριακή του Πάσχα

πρόσθεσε κλείνοντας το κήρυγμα  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απήθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και του Αγίου Πάσχα αποστέλοντας το χαρμόσυνο μήνυμα του προς όλους τους απανταχού γης Σκυριανούς.

Σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Σεραφείμ με την συνοδεία του έπλευσε για την Κύμη.

Ανταπόκριση Δημήτριος Πετρογιάννης.

Φωτογραφίες Βασίλειος Κυριακόπουλος.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia