ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 11/4/24

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες 

Παίρνουμε τη σκυτάλη απο το Πανευβοικό συλλαλητήριο για την υγεία και συνεχίζουμε.  Το μήνυμα στάλθηκε προς Κυβέρνηση- ΥΠΕ – Διοίκηση , οι Δομές υγείας , το Νοσοκομείο  Χαλκίδας στενάζουν υπο το βάρος της υποστελέχωσης. 

Συνεχίζουμε απο εκεί που το αφήσαμε , ενώνουμε την φωνή μας με τους εργαζόμενους  στον Ιδιωτικό Τομέα και άλλα σωματεία εργαζομένων του Δημοσίου που συμμετέχουν  στην απεργία και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μπρος στην απεργία της 1η Μαίου. 

Δεν πέρασαν 2 μέρες και με το πιο τραγικό τρόπο στο κέντρο της πόλης της Χαλκίδας  ασθενής έχασε την ζωή του , εξαιτίας της μη έγκαιρης παρουσίας ασθενοφόρου. Ζητάμε  τώρα να ενισχυθεί με οχήματα και προσωπικό το ΕΚΑΒ . Οι συνάδελφοι υπερβάλλουν  εαυτό για να μπορούν να σώσουν ζωές .  

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για απολύσεις συμβασιούχων, κλείσιμο νοσοκομείων  στην Περιφέρεια, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ και επέκταση της  λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αύξηση  της συμμετοχής των ασφαλισμένων για φάρμακα επιβεβαιώνουν ότι θα επιταχυνθούν οι  μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και  των αναγκών των ασθενών. 

Η κατάσταση στα τμήματα του Νοσοκομείου συνεχίζει να είναι επικίνδυνη.  Εργαζόμενοι με μυοσκελετικά προβλήματα υπό το βάρος της δουλειάς , με δεκάδες  χρωστούμενες άδειες απο το 2022 , με δεκάδες χρωστούμενα ρεπό. 

Ασθενής που δε μπορούν να λάβουν την απαραίτητη νοσοκομειακή περίθαλψη,  τεράστια λίστα στα Χειρουργία, πολύωρη αναμονή στα ΤΕΠ , γυναικολογική κλινική  που νοσηλεύει χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά καθώς υπάρχει 100%  πληρότητα.  

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν συνοπτικά το σκηνικό που αντιμετωπίζουμε  καθημερινά! 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α.Ε. – ΥΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ -ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ 

Αντί να προχωρήσουνε στις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ,  επιβάλλουν τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Η προσπάθεια τους  αποδεικνύεται ότι πέφτει στο κενό. 

Καθώς το σύνολο της νοσηλευτικής κοινότητας που αποτελούν ίσως και το μεγαλύτερο  κομμάτι του προσωπικού του Νοσοκομείου απορρίπτει τα απογευματινά επι πληρωμή  χειρουργεία. Η λειτουργεία τους δε θα μακροημερεύσει , τσαλακώνεται στη πράξη ο  άδικος νόμος τους και στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και σε άλλα Νοσοκομεία ανά την  Ελλάδα.  

Ταυτόχρονα τα επιστημονικά όργανα του Νοσοκομείου δεν συμφωνούν με τη λειτουργία  τους. Αν θέλουν να μειώσουν τη λίστα αναμονής να λειτουργήσουν και τα 6 χειρουργικά  τραπέζια με την ανάλογη στελέχωση, απο τα 3 που λειτουργούν τώρα .  Υποβαθμίζουν ήδη την πρωινή βάρδια για να εξασφαλίζουν τις “μπιζνες” τους με τους  ασθενείς. 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ 

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Έχουμε βάλει εμπόδια και έχουμε καθυστερήσει τους  σχεδιασμούς τους για χειροτέρευση των όρων δουλειάς για παραπέρα  εμπορευματοποίηση της Υγείας. 

Εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα , κόντρα σε αυτή την πολιτική που μας τσακίζει δίνουν  καθημερινά μάχη στους χώρους δουλειάς, θα πλημμυρίσουν τους δρόμους στις 17  Απρίλη.  

Παίρνουμε δύναμη απο τον αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ οι οποίοι είναι στην  τελική ευθεία , για να μην κλείσει το εργοστάσιο, για να διασφαλιστεί η δουλειά τους ,  στηρίζουμε τον αγώνα τους.  

Συνεχίζουμε διεκδικώντας: 

Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας  των ετών 2016 – 2017. 

Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους  στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά  Επαγγέλματα 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.  Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών,  ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών) 

ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά  κριτήρια. Καμία επιχειρηματική δράση σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική  Ασφάλιση. 

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia