Με απερίγραπτη μανία κατάστρεψαν συνειδητά και ταυτόχρονα ασυνείδητα, ένα μικρό παράδεισο που αποτελούσε χώρο αναψυχής στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καδίου ης Δ.Ε Κονιστρών και είχε είκοσι (20)και πλέον δέντρα, ιτιές και λεύκες, ηλικίας δεκαετιών, χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν υπήρχε λόγος για να γίνει αυτή η ενέργεια.

Κάτοικοι του Καδίου σοκαρισμένοι αντίκρισαν πάνω από πέντε (5) δέντρα να έχουν ολοσχερώς ξεριζωθεί και άλλα δεκαπέντε (15) περίπου να έχουν κοπεί οριζόντια στη μέση του κορμού τους . Μια αποτροπιαστική εικόνα που ποτέ δεν θα μπορούσαν ούτε να φανταστούν, όπως καταγγέλλουν συγκλονισμένοι.

Στην προσπάθεια κάποιων από αυτούς να έρθουν σε επαφή με την Πρόεδρο της κοινότητας και την Δημοτική αρχή για να μάθουν τι συμβαίνει, πώς και από ποιους πάρθηκε η απόφαση για την ολική καταστροφή των δέντρων, δεν κατόρθωσαν οι υπεύθυνοι να δώσουν μια σαφή απάντηση ενώ πετούσαν το “μπαλάκι” μεταξύ των αντιδημάρχων κου Δημά και κας Βότση και της Προέδρου κας Μπάμπαλη.

Το θέμα έρχεται σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 29 Απριλίου, στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημάρχου και συγκεκριμένα με αίτημα από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Βλάχο, καθώς τα ερωτήματα είναι και σοβαρά και κρίσιμα αφού πρόκειται για μια σοβαρή περιβαλλοντική λεηλασία.

Θα πρέπει κάποιος να αποδείξει εάν η διαδικασία είναι αιτιολογημένη και νόμιμη κι εάν έγινε αυτοψία και έκθεση γεωπόνου όπως είναι υποχρεωτικό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους….

Αξίζει να σημειωθεί :

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 2014

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia