Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με την ευκαιρία ανάμνησης  της 55ης Επετείου της Ενθρονίσεως του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ εις την καθέδρα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου  τελέσθηκε  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης  Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του  Σεβασμιότατου Ποιμενάρχου   Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Ειδικότερα, συνιερουργούντος  εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου τους οποίους πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας,  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος, οι Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Γεώργιου Αλιβερίου και Ιερόκηρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως,  Πανοσ Αρχιμ Αντώνιος Αγγελόπουλος,  ο Πρωτοπρ Γεώργιος Μπίτσικας εφημέριος Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κύμης ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Σκούλικας εφημέριος του ιερού ναού και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής,  Αποστόλος Μπάκουλης, Ιωάννης Τσακλάνος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την επέτειο της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ  ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης ο  Αντιπεριφειαρχης Π. Ε Εύβοιας  κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου  κ. Νικόλαος Μπάρακος, ο απερχόμενος  Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημάς Κωνσταντίνος, κ. Μαστροκώστας Νικόλαος, κ. Γεώργιος Κότσαρης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Αρετή Μπάτσα, ο νεοεκλεγείς Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Πάφρας Αργύρης, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου,  ο   Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης Υπαστυνόμος Α κ. Παναγιώτης Πολύχρονος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κύμης Επιπυραγός κ. Δημήτριος Δεμερούτης, ο Λιμενάρχης Κύμης Πλωτάρχης ΛΣ κ. Χαράλαμπος Κρυσταλόγιαννης,  ο Διοικητής της 180 ΜΚ/Β Γ”Π  Κύμης Ταγματάρχης  κ. Χαράλαμπος Καλογιάννης, ο Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου και επίτιμος Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ευάγγελος Ορφανός, καθώς επίσης συμμετείχαν  αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων Κύμης και πλήθος πολλών πιστών από την Κύμη και την ευρύτερη περιοχή  της επαρχίας Καρυστίας.

Ο νέος Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Νίκος Μπαράκος προσέφερε στον Σεβαστό Μητροπολίτη, τιμητική πλακέτα εκ μέρους του δήμου που ανέγραφε

«ΓΙΑ ΤΑ 55 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΦΙΛΟΥΣ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ Κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΕΝΕΚΕΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023 »

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, ο οποίος αναφέρθηκε περιληπτικά  μέσα από ένα  οδοιπορικό  στη Βηθλεέμ, την πόλη της  Γεννήσεως Του Ιησού Χριστού.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου  κ. Σεραφείμ προσφώνησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος ο οποίος ανέγνωσε μεταφέροντας  το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου για την 55η Επέτειο του Σεβασμιότατου κ. Σεραφείμ, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου,  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας μετέφερε  εξ’ ονόματος κλήρου και λαού  τις θερμές ευχαριστίες του χριστεπώνυμου  λαού  της Ιεράς Μητροπόλεως για την επέτειο της ενθρονίσεως του Σεβασμιότατου κ. Σεραφείμ

Στην συνέχεια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ προσφώνησαν  ο απερχόμενος  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος  Κύμης Αλιβερίου κ. Νικόλαος Μπαράκος, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Κύμης κ. Αντώνιος Ρούσσος,   εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου  του Λαογραφικού Μουσείου του  Συνεταιρισμού Γυναικών Κύμης και του  Φιλοθρησκευτικού Συλλόγου Καλημεριάνων  Κύμης καθώς επίσης και  ο κ. Στέφανος Κορβέσης εκ μέρους της  διαχειρίσεως  της Διαδικτυακής Ομάδας “Κύμη ο Τόπος που Αγάπησα”.

 Ο Πρωτοψάλτης  του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου, Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος της Εταιρίας Ευβοϊκών Σπουδών προσφώνησε τον Σεβασμιότατο κ. Σεραφείμ και εις ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης  με τα μέλη της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής  Κύμης απέδωσαν τη φήμη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιότατος κ.κ Σεραφείμ  απηύθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του, εκφράζοντας και τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς που τίμησαν την σημερινή 55η επετειακή ανάμνηση  της ενθρονίσεως του.

Να σημειώσουμε   ότι με την  σημερινή επέτειο της ενθρονίσεως εις στην Κύμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  κ. Σεραφείμ η οποία αποτελεί γεγονός για την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου  και την νήσο της Ευβοίας και επιπλέον και  για την όμορη Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος απετέλεσε γεγονός   την ιδία ημέρα του έτους  1968 και  η ενθρόνιση του μακαριστού πλέον και  επουράνιου λειτουργού Επισκόπου Σεβασμιότατου Μητροπολίτη πρώην Χαλκίδος κ. Νικολάου Σελέντη του Τήνιου.

Φωτογραφίες Γεώργιος Γκίκας – Ιωάννης Μπιμπής-Δημήτριος Πετρογιάννης.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ