Πρόσκληση για την γαστρονομική/επιστημονική εσπερίδα που οργανώνει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και αφορά σε όλους εμάς που αγαπούμε το ψάρι και την σύγχρονη τάση που το θέλει ωμό στα πιάτα μας.

Κάτι νέο με πρωτότυπες δημιουργίες των νέων chefs @Pepper & Sugar – psfikakis και δροσερά κρασιά ευγενική χορηγία της «Οινοποιητικής Νεμέας».

Πρόσκληση
Δευτέρα 13 Νοεμβρίου
14.00 – 16:00

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αίθουσα Διαλέξεων Κεντρικής Βιβλιοθήκης, Ιερά οδός 86, 11855, Αθήνα
Εσπερίδα ενημέρωσης για ιχθυηρά που προορίζονται για ωμή κατανάλωση

Αγαπητές, αγαπητοί,
Είναι δεδομένο ότι οι διατροφικές συνήθειες των ευρωπαίων καταναλωτών έχουν επηρεαστεί από κουζίνες ασιατικών χωρών με παράδοση στην κατανάλωση θαλάσσιων ειδών, με αποτέλεσμα η ζήτηση για είδη που προορίζονται για ωμή κατανάλωση όπως το sushi, το sashimi, το ceviche κ.α. να αυξάνεται σταθερά στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Για την παραγωγή αυτών των παρασκευασμάτων, είναι νομοθετημένη η χρήση ψαριών που έχουν προηγουμένως καταψυχθεί για 24 ώρες. Για αλιεύματα όμως που προέρχονται από ιχθυοκαλλιέργειες υφίσταται η δυνατότητα εξαίρεσης από την υποχρέωση της κατάψυξης τους πριν τη χρήση στη μαγειρική.
Στην εσπερίδα που έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, 14:00 – 16:00 οι επαγγελματίες της εστίασης θα ενημερωθούν για το έργο «Προδιαγραφές και Σύστημα Επικύρωσης Ασφάλειας Κατανάλωσης Νωπών Ιχθύων» που εκπονήθηκε με την αιγίδα της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά στα παρασκευάσματα ιχθυηρών που προορίζονται για ωμή κατανάλωση.
Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

 • οι προδιαγραφές ιχθυηρών που προορίζονται για ωμή κατανάλωση
 • τα μέτρα που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και τα παρασκευαστήρια ψαριών για τη
  διασφάλιση των υποχρεωτικών προδιαγραφών
 • οι συνθήκες χρόνου και θερμοκρασίας για την διακίνηση και τη χρήση αλιευμάτων ωμής κατανάλωσης
 • οι απαιτήσεις της νομοθεσίας για αλιεύματα που προορίζονται για ωμή κατανάλωση
  Θα έχετε την δυνατότητα να εκφράσετε τις απορίες σας σε ειδικούς σε θέματα παραγωγής και επεξεργασίας αλιευμάτων, σε ειδικούς στην αλυσίδα διακίνησης αλιευμάτων και σε ειδικούς σε θέματα νομοθεσίας.
  Θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή προϊόντων.
  Σας περιμένουμε.
MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia