Έμπρακτα και καθημερινά επιβεβαιώνει όσα δήλωσε προεκλογικά και τιμά τον λόγο του απέναντι στους δημότες τις Ερέτριας. Σε θέση μάχης ο νέος Δήμαρχος της Ερέτριας κ. Νίκος Γουρνής και μάλιστα πρωτοστάτης κρατώντας ένα από τα αμέτρητα που υψώνονται, σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, κατακλύζοντας μαζί με αμέτρητους αγανακτισμένους πολίτες και διαδηλώνοντας έξω από το ΣΤΕ. Στο Συμβούλιο Επικρατείας αυτή την ώρα πραγματοποιείται η δίκη για την ακύρωση δύο αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων που αντιστοιχούν σε ισάριθμα έργα στην Εύβοια για την εγκατάσταση 51 + 32 ανεμογεννητριών, στις ορεινές περιοχές της Κύμης, των Στύρων, του Μαρμαρίου, του Νημποριού της Δίρφυς, του Ξεροβουνίου, του Ευβοϊκού Ολύμπου. Το μέγεθος ισχύς είναι 214,2 + 160 MW αντίστοιχα. Και αποτελεί το μεγαλύτερο μέχρι τώρα αδειοδοτημένο έργο όχι μόνο στην Εύβοια αλλά και σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο

Αποφασισμένος από την πρώτη στιγμή να σταθεί απέναντι στην συνέχιση εγκατάστασης περισσότερων ανεμογεννητριών ενώ υπερβολικός είναι ο όγκος των ήδη υπαρχόντων, συμμετέχει σε κάθε κινητοποίηση και συμβάλλει στον σκληρό αγώνα μαζί με αρκετά μέλη από τον συνδυασμό του ενάντια στην περαιτέρω καταπάτηση των βουνών της Εύβοιας.

Η Εύβοια ένα νησί με αμέτρητα πλεονεκτήματα και ομορφιές ξαφνικά, τα τελευταία χρόνια αλλάζει πορεία κι αντί για τον καλύτερο τουριστικό προορισμό που όλοι προσδοκούσαν και αρκετοί κάνοντας μεγάλες επενδύσεις, την βλέπουμε καθημερινά να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο εργοστάσιο που δεν έχει ούτε σταθμά, ούτε όρια μπροστά στο λυσσαλέο κυνηγητό μεγάλων συμφερόντων.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ερέτριας κ. Νίκος Γουρνής και οι συνεργάτες του επιμένουν δυναμικά και αποφασιστικά “ΟΧΙ ΆΛΛΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ”

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia