Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ, σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Μπατσίκας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, ενώ παραβρέθηκε και η Ζωή Χαχαμη, Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας.

Ο Κ. Μπάτσικας αναφέρθηκε στην επέτειο των 105 χρόνων από την ίδρυσή του ΚΚΕ, πού βρίσκει τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες μπροστά σε νέα και σύνθετα καθήκοντα μέσα στη δίνη μεγάλων αντιθέσεων, τη στιγμή που ο πόλεμος φουντώνει στη Μέση Ανατολή Ε πολύ επικίνδυνες συνέπειες για το λαό της χώρας μας. Συνέπειες που τις βιώνει ήδη με την επίθεση στο εισόδημα του αλλά και στα λαϊκά του δικαιώματα και τις ελευθερίες του με την ένταση της κρατικής καταστολής.

Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να προμηθευτούν το νέο τόμο του  δοκίμιου ιστορίας του ΚΚΕ (Γ2) που πραγματεύεται την περίοδο 1967-1973 και που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις αμέσως επόμενες μέρες εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τα σημαντικά πολιτικά συμπεράσματα που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια σε πολύ αντίξοες συνθήκες για τη δράση του το ΚΚΕ.

Σημείωσε την ανάγκη οι κομματικές οργανώσεις να απευθύνουν πλατύ κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης στο λαό της περιοχής. Εν μέσω των έντονων διεργασιών στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρύτερα στη σοσιαλδημοκρατία, ο Κ. Μπάτσικας, κάλεσε το μεγάλο τμήμα των αγωνιστών και λαϊκών ανθρώπων να βγάλουν συμπεράσματα για το που οδηγεί η λογική της διαχείρισης του καπιταλιστικού συστήματος κάθε κόμμα που από τη μία θέλει να λέγεται αριστερό, αλλά από την άλλη προσπαθεί να φιασιδώσει το καπιταλιστικό σύστημα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αυτό που κάνει το ΚΚΕ να αντέχει και να ανεβάζει τα ποσοστά του είναι ακριβώς το γεγονός ότι δεν έριξε νερό στο κρασί του κάτω από την πίεση να γίνει “κυβερνητικό”, δηλαδή να συμμετέχει σε κυβέρνηση διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Ότι αταλάντευτα διάλεξε και διαλέγει τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Όπως κάνει την περίοδο αυτή που χωρίς κανέναν ενδοιασμό από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του λαού της  Παλαιστίνης, όπως κάνει μέσα από την παρέμβαση του στο εργατικό κίνημα της χώρας αλλά και στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών οι κινητοποιήσεις των οποίων φαίνεται ότι θα σφραγίσουν και πρέπει να σφραγίσουν το δύσκολο χειμώνα που έρχεται μέσα στη νέα οικονομική κρίση που κυοφορείται. Σε αυτό τον αγώνα κάλεσε όλους και όλες τις παρευρισκόμενες να συμμετέχουν.

Κλείνοντας ανέφερε πώς το ΚΚΕ θα συνεχίσει να δίνει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να έρθουν οι μέρες που προσδοκάμε. Με το λαό ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Στο δρόμο του αγώνα για σύγχρονα δικαιώματα. Σταθερά στη Ρότα της επαναστατικής ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος .

Ακολούθησε λαϊκό παραδοσιακό γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia