Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, ορίστηκε να εκδικαστεί πρωτόδικα η  μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημάρχου του δήμου Κύμης Αλιβερίου και Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Κ.Α) κ. Μπουραντά Αθανάσιου . Ο Εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντοςδια παραλείψεως τελούμενο έγκλημα, έχοντας ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να εξασφαλίζει την υδροδότηση των κατοίκων, να έχουν πρόσβαση στις οικίες τους με ασφαλείς δρόμους και τον απαραίτητο δημόσιο φωτισμό ώστε να υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών. Παράλληλα ο Εισαγγελέας έκρινε αυτεπαγγέλτως, ως κατηγορούμενους πλέον, τον αντιδήμαρχο και νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Νικόλαο Μπαράκο και τον Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α κ. Βασίλειο Στρουμπούλη.

Η μέχρι τώρα έλλειψη σεβασμού και η ανεπάρκεια, από πλευράς δήμου Κύμης Αλιβερίου, στις οχλήσεις των κατοίκων της ακτής Νηρέως για την αποκατάσταση της υδροδότησης , όπως οι ίδιοι οι πολίτες ισχυρίζονται, επιβεβαιώθηκε από τον κ. Μπουραντά και τους συγκατηγορουμένους του κ. Μπαράκο και κ. Στρουμπούλη, οι οποίοι ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά τους κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη αναβολή της δικάσιμου.

Όσο και να ήταν αναμενόμενο, η απογοήτευση ήταν καταφανέστατη στα πρόσωπα και τις αντιδράσεις των κατοίκων της Ακτής Νηρέως που παρευρίσκοντο στη δικαστική αίθουσα και ταλαιπωρήθηκαν μάταια. Το κυριότερο γι αυτούς ήταν ότι δόθηκε αναβολή σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας. Νόμιμη η αναβολή αλλά παραμένει παράνομη η μη υδροδότησή τους στο Νηρέα. Ιδιαιτέρως βέβαια οι παρόντες εξοργίστηκαν από την βεβαίωση ασθένειας που υπέγραψε ο οικογενειακός Ιαρτός κ. Γεώργιος Ζέρβας όπως διαβάστηκε από την έδρα. Μόνο που η έδρα δεν γνώριζε αυτό που γνώριζαν οι καταγγέλλοντες και το ακροατήριο… πως ο γιατρός κ. Γεώργιος Ζέρβας είναι και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ο νούμερο ένα επιστήθιος συνεργάτης των κατηγορουμένων Μπουραντά και Μπαράκου.

Αντιθέτως όπως θα διαπιστώσετε ακούγοντας τι δήλωσε αμέσως μετά την δίκη (7-11-23) ο καταγγέλλων κ. Κουμέσος Χαράλαμπος Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω και κάτοικος της ακτής Νηρέα με 100% αναπηρία , οι προθέσεις της μηνυτήριας αναφοράς δεν αποσκοπούν σε τίποτα περισσότερο από το αναφαίρετο δικαίωμά τους, να υδροδοτούνται ως άνθρωποι και φορολογούμενοι πολίτες και να έχουν μια φυσιολογική διαβίωση. Ωστόσο να αναφέρουμε πως νερό δόθηκε στην εν λόγω ζώνη για μία ημέρα μόνο. Την επομένη του δικαστηρίου Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

Να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, έχουν γίνει αρκετά εξώδικα προς τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για το θέμα της λειψυδρίας, στα οποία δεν υπήρξε καμία απόκριση από την δημοτική αρχή, πριν αλλά και αφού κατατέθηκε η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά στις  20 Αυγούστου 2021.

ΒΙΝΤΕΟ : Δηλώσεις Κουμέσου Χαράλαμπου (Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω και κάτοικος της ακτής Νηρέα, με 100% αναπηρία) 7 Νοεμβρίου 2023

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia