Συνάντηση με εκπροσώπους του συλλόγου ενεργών πολιτών ΜΕΔΟΥΣΑ είχε τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερέτριας με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Καραμπέτσου Ασημίνα. Παρούσα επίσης ήταν και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Κατερίνα Γεωργιάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η αντίληψη της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την ανάπτυξη του τόπου, που περνάει μέσα από μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, από κατάλληλες υποδομές στη σχολική στέγη,  βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς,  με υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού που οι λαϊκές οικογένειες του τόπου μας δεν θα πληρώνουν δύο και τρεις φορές, δεν θα λειτουργούν με κριτήριο την ανταποδοτικότητα. 

Στα πλαίσια αυτά αναπτύχθηκε και η συζήτηση για το Πεζονήσι. Για το ζήτημα αυτό έχουν ευθύνη όλοι όσοι βάζουν πλάτη στο αντιδραστικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί για την εκμετάλλευση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και την παράδοση φιλέτων σε ιδιώτες, παράλληλα με την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των Δήμων.  Κατευθύνσεις τις οποίες οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις τις στηρίζουν στην πράξη, αφού στην καλύτερη περίπτωση αντιμετωπίζουν περιπτώσεις όπως στο Πεζονήσι ως βαρίδια και στη λογική τους μπαίνει σε προτεραιότητα το πως είτε θα εκχωρηθεί σε επενδυτή,  είτε θα υπάρξει σύμπραξη ιδιωτικού-δημοσίου τομέα κοκ. Μέχρι αυτά τους τα σχέδια να τελεσφορήσουν το αφήνουν και ρημάζει. 

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Η διαχρονική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι το Πεζονήσι να συντηρηθεί, να παραμείνει στη διάθεση όλου του λαού για να καλύπτει τις ανάγκες σε αναψυχή, αθλητισμό και πολιτισμό. Για να υλοποιηθεί αυτό χρειάζεται να καθαριστεί και να γίνει περιποίηση  πρασίνου με ευθύνη του Δήμου, να γίνουν επισκευές στα κτίρια του εστιατορίου και των αναψυκτηρίων τα οποία μπορούν μέσα από διαγωνισμούς να δοθούν προς ενοικίαση για να λειτουργήσουν ώστε το νησί να αποκτήσει ξανά σταθερά κίνηση, να γίνεται η βόλτα του καθενός με ασφάλεια. Στη συνέχεια να γίνει μελέτη για την αξιοποίηση και του υπολοίπου χώρου με υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής και με προστασία του μικρού λιμανιού που έχει στην είσοδο του.

Όμως η υλοποίηση αυτής της κατεύθυνσης έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική που χάραξαν για τους Δήμους όλοι όσοι κυβέρνησαν  και κυβερνούν ακόμα και υλοποιείται στο Δήμο μας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς που είτε από θέσεις διοίκησης είτε αντιπολίτευσης σε αυτές τις κατευθύνσεις εργάστηκαν. Προϋποθέτει ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στα τοπικά συμβούλια αλλά και στην περιφέρεια. 

Γιατί μέσα από αυτό το δρόμο και δυναμώνοντας την πάλη για πλήρη χρηματοδότηση του Δήμου από το κράτος, για επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό των υπηρεσιών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό (στην καθαριότητα, το πράσινο κλπ) μπορεί να δυναμώσει η ελπίδα το Πεζονησι να γίνει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη ο τόπος,  μια όαση για όλες τις λαϊκές οικογένειες, στην οποία να βρίσκει έκφραση η ερασιτεχνική δημιουργία όλων των ομάδων της περιοχής μας. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των ομάδων της περιοχής μας σε αυτή την κατεύθυνση και από κοινού θα παλέψουμε για την ανάγκη μας για χώρους όπως το Πεζονήσι να είναι ανοιχτοί, λειτουργικοί, ζωντανοί.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia