Μεγάλη ανησυχία έχει δημιουργήσει η υποστελέχωση του Νοσοκομείου Καρύστου σε όλη την περιοχή του Δήμου Καρύστου. Είναι ενδεικτικό ότι τους τελευταίους μήνες έχουν αποχωρήσει από το Νοσοκομείο 4 γιατροί που έρχονται να προστεθούν σε κενά που ήδη υπήρχαν. Συγκεκριμένα:

– Μετά την παραίτηση ενός Ορθοπεδικού στο Νοσοκομείο πλέον υπάρχει μόνο ένας.

– Μετά την αποχώρηση ενός Αναισθησιολόγου υπάρχουν μόνο δύο, ζήτημα που αποτελεί πρόβλημα για την απρόσκοπτη εκτέλεση των χειρουργείων.

– Μετά την παραίτηση ενός Καρδιολόγου, έχουν απομείνει μόλις δύο.

– Παραιτήθηκε πριν καιρό ο Νεφρολόγος που θα κάλυπτε τη νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

– Υπάρχουν δύο Παιδίατροι με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εφημερίες όλα τα σαββατοκύριακα του μήνα.

– Λόγω της μη τοποθέτησης διοικητή από τον Μάρτιο, τα διοικητικά καθήκοντα εκτελούνται από ιατρό – Παθολόγο – του νοσοκομείου και το γεγονός αυτό, εκτός των άλλων, δημιουργεί πρόβλημα και στην ειδικότητα των Παθολόγων.

– Το νοσηλευτικό προσωπικό δουλεύει με μεγάλη εντατικοποίηση, ακόμα και πρωί – βράδυ, με αποτέλεσμα την εξάντλησή του.

– Στο τέλος του χρόνου λήγουν αρκετές συμβάσεις εργαζομένων σε κρίσιμους για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου τομείς. Μάλιστα, σε ορισμένα τμήματα οι συμβασιούχοι αποτελούν το 80% του προσωπικού.

Πέρα από τις παραπάνω ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό υπάρχει σοβαρή ανησυχία για την καθυστέρηση της κατασκευής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, καθώς και για την επάρκεια της χρηματοδότησής της.

Η παραπάνω κατάσταση αποτελεί συνέπεια της χρόνιας «ανθυγιεινής» – αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν την υγεία του λαού ως κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό και ως πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιωτικούς ομίλους.

Αυτή η πολιτική είναι που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος του ιατρικού και κυρίως του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού να είναι όμηροι των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που έχει οδηγήσει γιατρούς σε παραίτηση για να απασχοληθούν με καλύτερες αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα, που δημιουργεί ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των ομίλων. Άλλωστε, υπάρχει η τραγική πείρα από την αντιλαϊκή διαχείριση της πανδημίας του covid στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για:

1.   Την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών που έχουν προκύψει από τις αποχωρήσεις του τελευταίου διαστήματος.

2.   Τη μονιμοποίηση του νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού που καλύπτει μεγάλο μέρος των θέσεων του Νοσοκομείου.

3.   Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών.

4.   Την εξασφάλιση κρατικής χρηματοδότησης για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος

Λαμπρούλης Γιώργος

Μεταξάς Βασίλης

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia