Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών και Εσωτερικών ο βουλευτής Α΄Αθηνών της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλης Γραμμένος, όπως τα αναφέρει αναλυτικά στην ανακοίνωση που απέστειλε στο eviazoom.gr, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου:

«Του: Βασιλείου Γραμμένου, Βουλευτή Α’ Αθηνών

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

ΘΕΜΑ: “Προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου”

Κυρία και κύριε Υπουργοί, Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι του οικισμού Ακτή Νηρέως, της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στον οικισμό τους το πρόβλημα υδροδότησης είναι τεράστιο, εδώ και δεκαετίες, ενώ το ίδιο γνωρίζουν ότι ισχύει και σε πολλές περιοχές, οικισμούς και κοινότητες του ανωτέρω Δήμου, χωρίς, τόσον καιρό, να έχει γίνει ούτε ένα έργο για τη βελτίωση των υποδομών του δικτύου υδροδότησης στην περιοχή.

Καταγγέλλεται, δε, το ότι οι διαμαρτυρίες των εκεί διαμενόντων μη μόνιμων κατοίκων δε λαμβάνονται υπόψη στα σοβαρά, επειδή οι εν λόγω δεν ψηφίζουν στον Δήμο! Οι περισσότεροι, όμως, από τους μη μόνιμους κάτοικους της περιοχής έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για να χτίσουν τα σπίτια τους, πολλά εκ των οποίων είναι πολυτελή.

Οι τελευταίοι έχουν στηρίξει πολλαπλώς την τοπική κοινωνία και θεωρούν ρατσιστική την περιφρονητική αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες για το θέμα δημοτικές Υπηρεσίες, όταν παραπονούνται σχετικά, χωρίς να προκύπτει ανταπόκριση. Παράλληλα, πολλοί εξ’ αυτών αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα τα φορτία νερού που χρειάζονται, τα οποία φορτία τους τα παραδίδουν ιδιωτικά βυτιοφόρα οχήματα.

Οι δυσαρεστημένοι κάτοικοι της περιοχής θεωρούν εγκληματική την αδιαφορία που εισπράττουν από τα υψηλόβαθμα στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών της περιοχής, με τα προβλήματα στην υδροδότηση να παραμένουν, αν όχι να διευρύνονται εν μέσω καύσωνα, καθώς δεν υπάρχει νερό στην περιοχή εδώ και πολλές ημέρες. Η συνεχής μετάθεση του σχετικού προβλήματος στο πεδίο της τεχνικής ανεπάρκειας των υπαρχουσών αντλιών ή στην ανυπαρξία κατάλληλων σχετικών μηχανισμών θεωρείται από τους παραμένοντες μάλλον υπεκφυγή των αρμοδίων στελεχών των τοπικών Αρχών, γεγονός που εγείρει την αναγκαιότητα μιας παρέμβασης της όποιας αρμόδιας για το θέμα κεντρικής πολιτικής ηγεσίας.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ανεπάρκεια του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό της Ακτής Νηρέως της Κοινότητας Αγίου Ιωάννη, του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, καθώς, η μη αρτιότητα των υποδομών ύδρευσης στην περιοχή αυτή υποβιβάζει δραματικά το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων είτε αυτοί είναι μόνιμοι είτε περιστασιακά διαμένοντες;

Ο ερωτών βουλευτής ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ»

Σιγή ιχθύος ωστόσο κρατά από πλευράς δήμου ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ακόμη και μετά την δημοσιοποίηση, της παρέμβασης του βουλευτή Α΄Αθηνών της «Ελληνικής Λύσης» Βασίλης Γραμμένος στη Βουλή.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα όμως φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Δημήτρη Θωμά για την συνεδρίαση της 10 Αυγούστου 2023,ως θέμα προς συζήτηση, προ ημερήσιας διάταξης.

Συγκεκριμένα το αίτημα της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει :

Πρόεδρε,

Ζητάμε όπως στο ΔΣ της 10-8-23 προ ημερήσιας διάταξης συζητηθούν τα πιο κάτω θέματα:

1) Το μεγάλο θέμα της έλλειψης Νερού σε πολλές περιοχές του Δήμου. Να μας ενημερώσετε και να ακολουθήσει διάλογος.

2) Τό θέμα της κατολίσθησης στην Κύμη. Να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί και γιατί έχετε αργοπορήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό για ένα φαινόμενο που έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε σπίτια και ιδιοκτησίες. εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους και βρίσκεται σε εξέλιξη.

3) Το θέμα της επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού στην Ενορία για συνδημότισσά μας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για την μείζονα αντιπολίτευση

Δημ. Θωμάς

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia