Ένα Σαββατοκύριακο μέσα στην αναστάτωση πέρασαν οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά Αλιβερίου καθώς από το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουλίου, υδροφόρες ξεκίνησαν να παίρνουν νερό από κρουνό της Πυροσβεστικής, με ασταμάτητο ρυθμό σε όλη την διάρκεια της ημέρας και συνεχίζουν μέχρι και αυτή την ώρα, 2:15 μεσημέρι Δευτέρας, που δεχόμαστε την τελευταία καταγγελία μέχρι στιγμής, για υδροφόρα που γεμίζει νερό από κρουνό του Αγίου Λουκά.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν κάποιοι κάτοικοι, αρχικά υπήρξε αναστάτωση και διαπληκτισμοί. Κάλεσαν την Αστυνομική Αρχή αλλά όταν έφτασαν στο σημείο οι Αστυνομικοί, ενημέρωσαν τους δημότες πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι να διακόψουν την ενέργεια αυτή, καθώς γίνεται με εντολή Δημάρχου.

Καταγγελίες και ερωτήσεις έφτασαν και στο mail του expressevia, αναφέροντας :

Από το πρωί του Σαββάτου ο δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει στείλει 2 υδροφόρες δυναμικότητας περίπου 30 τόνων η καθεμιά να συλλέξει νερό από κρουνό που βρίσκεται στον Άγιο Λουκά και να μεταφέρει το νερό στην Ακτή Νηρέως. Από το πρωί μέχρι το απόγευμα φεύγουν από τον Άγιο Λουκά περίπου 500 τόνοι? περισσότεροι? Αν από το πρωί μέχρι το απόγευμα γεμίζουν δύο υδροφόρες των 30 τόνων ασταμάτητα νερό καταλαβαίνετε τι ποσότητα <<κλέφτηκε>> από τον Άγιο Λουκά.

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

Ρωτάμε ποιοι είναι αυτοί που λειτουργούν υπογείως σε βάρος των πολιτών του Άγιου Λουκά; Με τι θράσος θα μας πούνε ότι υπάρχει πρόβλημα και υπάρχει έλλειψη νερού που σημαίνει μείωση ροής του νερού ακόμα και διακοπές προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στην Ακτή Νηρέως; Ποιος έδωσε εντολή να γίνει αυτό σε αντιπυρική περίοδος που αν πιάσει μια φωτιά έχει ανάγκες το χωριό από μεγάλες ποσότητες νερού. Ο δήμαρχος κύριος Μπουραντάς ο υποψήφιος δήμαρχος κύριος Μπαράκος και ο πρώην τοπικός πρόεδρος κοινότητας κύριος Ξύγγης πρέπει να λογοδοτήσουν για το <<έγκλημα>> που συντελούν στο χωριό του Αγίου Λουκά διακινδυνεύοντας την ασφάλεια των κατοίκων σε περίπτωση φωτιάς και έλλειψη νερού όσο και της διάσωσης των περιουσιών. Αυτοί οι τρεις κύριοι καλύτερα να ρωτήσουν και έναν υδρολόγο τι σημαίνει αυτή η υπεράντληση ακόμα και στην ποιότητα του νερού δηλαδή στην υγεία των κατοίκων.”

Το expressevia.com επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Αγίου Λουκά τον κ. Ξύγγη ο οποίος δήλωσε :

Όντως βοηθήσαμε τους συμπολίτες μας στους οικισμούς ΟΣΜΑΝ και Ακτή Νηρέως από κρουνούς του Αγίου Λουκά και του Αγίου Ιωάννη, έχοντας όμως τον έλεγχο στο δίκτυο μας, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κοινοτήτων αλλά και σε περίπτωση κάποιας έκτακτης ανάγκης πυρκαγιάς. Θεωρώ αδύνατο να ισορροπήσει το δίκτυο με τόσα δέντρα, γκαζόν και πισίνες που έχουν τα σπίτια στην Ακτή Νηρέως. Η ΔΕΥΑΚΑ θα πρέπει να κάνει υδρομέτρηση στα ρολόγια ώστε να μην επιτρέπεται η αλόγιστη χρήση του νερού εφόσον το δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιες ποσότητες.

Ωστόσο υπάρχουν και δημόσιες καταγγελίες κατοίκων των κοινοτήτων Αγίου Λουκά και Αγίου Ιωάννη πως ξεκίνησαν προβλήματα στο δίκτυο με μείωση της ροής αλλά και με διακοπές στην υδροδότηση.

………………………………………………………….

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia