Στην Εύβοια συγκεντρώνονται αρκετές από τις συνέπειες της αντιλαϊκής αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής που έχει εφαρμοστεί από όλες ως τώρα τις κυβερνήσεις. Το κοινό αντιλαϊκό πρόγραμμα που έχουν εφαρμόσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει ως κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αντιμετωπίζει ως πεδίο κερδοφορίας το περιβάλλον και για αυτό έχει οδηγήσει:

§  Στη συνέχιση της υποβάθμισης και υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Δασαρχείων, στη μη λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Β. Εύβοια το 2021. Καμιά ανανέωση του πανάρχαιου στόλου, καμιά αύξηση και μονιμοποίηση προσωπικού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα Δασαρχεία. Συνεχίζουν να μην ανοίγονται και συντηρούνται οι αντιπυρικές ζώνες, να μην καθαρίζονται τα εναπομείναντα δάση, όπως το πευκοδάσος ανάμεσα σε Δίρφυ, Καντήλι και Πυξαριά, αλλά και αλλού.

§  Στη συνέχιση της μη λήψης μέτρων ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά τη θανατηφόρα πλημμύρα του 2020 σε Ληλάντιο και Μεσσάπια, τις πλημμύρες σε  Βόρεια και Νότια Εύβοια, στη Σκύρο. Αντί να αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα μέσα για να μπορούν οι κάτοικοι περιοχών που έχουν πληγεί να κοιμούνται ήσυχοι, κράτος-περιφέρεια-δήμοι αντιμετωπίζουν ως κόστος αυτά τα αναγκαία έργα και κατ’ επέκταση τη ζωή και την περιουσία του λαού, αξιοποιούν τη λεγόμενη κλιματική αλλαγή για να πείσουν ότι δε μπορεί να γίνει κάτι. Αυτά την ώρα που έργα που θα έλεγχαν τη ροή ποταμών και θα εξασφάλιζαν επάρκεια νερού για ύδρευση και άρδευση, όπως το φράγμα Σέττα-Μανίκια, φυτοζωούν εδώ και δεκαετίες.

§  Στη συνέχιση της επέλασης των ενεργειακών ομίλων – αιολικών και φωτοβολταϊκών – στο όνομα της «Πράσινης Ανάπτυξης» που οδηγεί σε μεγάλες παρεμβάσεις σε βουνά και κάμπους της Εύβοιας με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία τους. Απειλεί τώρα και την Κεντρική Εύβοια και τη Σκύρο! Τα φυσικά πλεονεκτήματα της Εύβοιας για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων γίνονται πεδίο εκμετάλλευσης των επιχειρηματικών ομίλων με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν διαμορφώσει όλο το νομικό πλαίσιο ώστε να μην υπάρχει κανένας περιορισμός σε προστατευόμενες περιοχές, να μην προστατεύεται η δραστηριότητα αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, να είναι διασφαλισμένη η κερδοφορία τους στις πλάτες του λαού που πληρώνει πανάκριβο ρεύμα και «πράσινα χαράτσια».

VelisariouText
Banos
Fafoutis
Dourmas
Georgiou
Gikas
Kiousis
Kotis
Kousoula
Labrou
Lathouras
Levedi
Markou
Megaritis
Mexi
Mirotsos
NKiousis
Rigos
Stamou
Thalassinou
Thomas
Zervas
Sakelaraki
Tsaklari
Tsokani
Vathi
Zervas
Agelou
Aidini
Baka
Betas
Damianos
Dariveri
Giamarelos
Gianakaras
Kabouri
Karvounis
Katsos
Kodou
Makarona
Mastradona
Nikolaou
Rogas
Epimenoume
Falidas
Gerokostantis
Koukouzas
Lamprou
Pnevmatikos
Triadafilou
Afrati
Mekra
Paleologou
Spirou
Tsamaris
Zarganis
previous arrow
next arrow

§  Στη συνέχιση της αντιλαϊκής διαχείρισης των αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων. Πουθενά στην Εύβοια, όπως άλλωστε και αλλού, δεν εφαρμόζονται οι σύγχρονες τεχνικές ώστε να λειτουργεί πρόγραμμα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ανάκτηση και επαναξιοποίηση μεγάλου μέρους των πρώτων υλών, με δημιουργία κατάλληλων χώρων ταφής του όποιου υπολείμματος (ΧΥΤΥ), η επιστημονική διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων. Αντίθετα, τα απόβλητα είτε αντιμετωπίζονται ως κόστος από κράτος και επιχειρηματικούς ομίλους καταστρέφοντας περιοχές όπως στον Ασωπό, είτε αντιμετωπίζεται ως χρυσοφόρα επένδυση και σφάζονται ποιος θα πάρει το έργο και με ποιους όρους. Αυτή είναι και η αιτία που στην Εύβοια τα σκουπίδια της Χαλκίδας και άλλων 4 δήμων ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέχρι να θαφτούν με συνέπειες στην τσέπη των δημοτών και το περιβάλλον. Αυτή είναι η αιτία όπου το σκουπίδι γίνεται καρκινογόνο καύσιμο (RDF/SRF) όπως στην τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι απειλώντας την υγεία εργαζομένων και κατοίκων.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις…

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και το περιβάλλον.

Αυτό έχει αποδείξει η δράση του λαού της Β. Εύβοιας όπου κατά τη διάρκεια της φωτιάς έσωσε χωριά και μετά έχει επιβάλλει μέτρα τόσο για την επιβίωσή του όσο και δια τη διαχείριση του κομμένου και του εναπομείναντος δάσους.

Αυτό έχει δείξει η δράση των πλημμυροπαθών στο Ληλάντιο που χωρίς αυτή ούτε αποζημιώσεις θα είχαν δοθεί, ούτε  οι ορισμένες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο ποτάμι θα είχαν γίνει.

Αυτό δείχνει η δράση των κατοίκων στη Νότια Εύβοια που έχουν αποτρέψει διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αποτρέψει την εγκατάσταση αιολικών δίπλα σε χωριά ή παρθένα δάση.

Αυτό δείχνει η δράση των κατοίκων του Αλιβερίου και των γύρω χωριών που απαιτούν την καύση καρκινογόνου RDF/SRF από την ΑΓΕΤ.

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ

Το ΚΚΕ, με το βουλευτή του στην Εύβοια, με τους εκλεγμένους του σε δήμους και Περιφέρεια, με τα μέλη και τους φίλους του βρίσκεται σε κάθε αγώνα για την προστασία της ζωής και της Υγείας των κατοίκων, για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που προβάλει ότι σήμερα μπορεί ο εργαζόμενος λαός να ζήσει σε αρμονία με το Περιβάλλον, να απολαύσει την ευεργετική επίδραση της φύσης και στον ίδιο. Εμπόδιο σε αυτό μπαίνει το γεγονός πως Περιβάλλον και ανθρώπινη εργασία αποτελούν πεδίο εκμετάλλευσης των επιχειρηματικών ομίλων.

Με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη μπορεί ο λαός της Εύβοιας και της Σκύρου να βάλουν εμπόδια στην περεταίρω υποβάθμιση της ζωής του και του Περιβάλλοντος, να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας και αποκατάστασης.

………………………………………………………………

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia