Έφτασε ο κόμπος στο χτένι όπως λέει ο λαός μας, όταν πλέον τα αποθέματα υπομονής και ανοχής έχουν εξαντληθεί. Το άθλιο Νηπιαγωγείο του Καράβου και πάλι στο προσκήνιο και αυτή τη φορά οι γονείς είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα τέλος στο κακογραμμένο σίριαλ της δημοτικής αρχής Μπουραντά που εμπαίζει 9 ολόκληρα χρόνια με την ασφάλεια των μικρών παιδιών, τα οποία έχουν περάσει από αυτό το σχολείο, αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού που αγωνίζεται να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των νηπίων και στις υποχρεώσεις που του αναλογούν, στο μέγιστο εφικτό βαθμό.

Ένα σχολικό κτήριο, το οποίο δεν πληροί καμία προϋπόθεση μιας στοιχειωδώς ασφαλούς και αξιοπρεπούς σχολικής μονάδας.

Πρόσφατα διαβάσαμε και σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα της Ευβοϊκής Γνώμης(το παραθέτουμε πιο κάτω), αλλά είναι προφανές πως η δημοτική αρχή Μπουραντά, προσποιείται πως κωφεύει.

Το Νηπιαγωγείο Καράβου θεωρείται ακατάλληλο για την κοινή λογική, καθώς :
*Δεν υπάρχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας
*Δεν υπάρχει έξοδος κίνδυνου, οι μόνοι τρόποι διαφυγής σε περίπτωση σεισμού είναι το μπαλκόνι στο πίσω μέρος του κτιρίου κ η κεντρική είσοδος η οποία έχει έξοδο στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι του Καράβου. Στον δρόμο αυτό υπάρχει πολύ συχνή διέλευση οχημάτων και μάλιστα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα από το κανονικό λόγω της ευθείας του δρόμου.
*Τα παιδιά δεν προαυλίζονται ποτέ, ούτε κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες, ούτε το ελάχιστο που απαιτείται, πράγμα πολύ βλαβερό για στην υγεία τους.
*Στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκεται καυστήρας πετρελαίου.
Για το εν λόγω σχολείο έχουν γίνει ήδη δύο διαγωνισμοί για προσωρινή μετεγκατάσταση οι οποίοι σταμάτησαν γιατί ήταν ελλιπείς οι φάκελοι από το δήμο και αναμένουν οι γονείς, για τρίτη φορά αν θα γίνει κάποια ενέργεια λύσης του επικίνδυνου αυτού ζητήματος έπειτα από αγώνες και προσπάθειες, σχεδόν μίας δεκαετίας για μετεγκατάσταση, που δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.
Επίσης είναι έντονη η απορία των γονέων σχετικά με το ποιος υπογράφει για την καταλληλόλητα αυτής της χρήσης του κτιρίου και ποιος ανανεώνει το συμβόλαιο κάθε τόσο για να μένει εκεί το νηπιαγωγείο.

Η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του π. Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, με γραπτό αίτημά της, ζητά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το καίριο αυτό θέμα ως εξαιρετικά επείγον, να συζητηθεί στην προσεχή Δημοτική Συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη 26 Απριλίου.

Συγκεκριμένα το αίτημα αναφέρει :

Πρόεδρε,

Αιτούμαστε όπως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26/4/23 θέσετε προς συζήτηση, προ ημερήσιας διάταξης, το σοβαρό θέμα της μη πραγματοποίησης της μεταστέγασης του Νηπιαγωγείου Καράβου. Η πολύχρονη πλέον στασιμότητα της μεταστέγασης είναι φανερό ότι εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών. Επομένως το θέμα είναι εκ της φύσεως του εξαιρετικά επείγον.

Για την μείζονα αντιπολίτευση 

Ο επικεφαλής

Δημήτρης Θωμάς

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia