Ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα της Απογραφής 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, με τον Δήμο Χαλκιδέων.


✅να έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση της τάξεως του 7%
✅να κατατάσσεται ως ο 12ος μεγαλύτερος Δήμος σε όλη τη χώρα
✅να αποτελεί το 51,80% της Εύβοιας και το 21,50% της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στον Δήμο Χαλκιδέων καταβάλλαμε μεγάλη και οργανωμένη προσπάθεια, κινητοποιώντας τους μόνιμους κατοίκους να απογραφούν και διευκολύνοντας τη διαδικασία.


➡️Ενημερώναμε συνεχώς με έντυπο, οπτικό και ηχητικό υλικό σε γειτονιές
➡️Όλα τα Δημοτικά μας Καταστήματα ήταν ανοιχτά, για να προσέρχονται όσοι ήθελαν να απογραφούν
➡️Οργανώσαμε κλιμάκια αιρετών και υπαλλήλων, που διευκόλυναν το έργο των απογραφέων, οι οποίοι σχεδίαζαν και υλοποιούσαν δράσεις
➡️Ορίσαμε υπευθύνους αιρετούς επικοινωνίας για κάθε πληροφορία, σε όλες τις Κοινότητες
➡️Θέσαμε το θέμα της απογραφής ως μείζον, επισημαίνοντάς το συνεχώς σε συνεδριάσεις Πανελλαδικών οργάνων Δήμων (πχ ΠΕΔ, ΚΕΔΕ)

«Ο Δήμος Χαλκιδέων όχι απλώς πέτυχε να παραμείνει στους μεγάλους Δήμους της χώρας (πάνω από 100.000 κατοίκους), αλλά παρουσίασε σημαντική αύξηση και ανέβηκε στη 12η θέση του πληθυσμιακού χάρτη της χώρας. Ένας σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία της απογραφής ήταν η καθημερινή και μεθοδική δουλειά αιρετών κι υπαλλήλων του Δήμου, όπως επίσης και η άριστη συνεργασία που είχαμε με τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι εκτέλεσαν άριστα τα καθήκοντά τους. Το αποτέλεσμα αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για όλους τους δημότες, κυρίως ως προς τις χρηματοδοτήσεις, για την επόμενη 10ετία. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

…….

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από Panos_bfs