Η εικόνα της κορυφής του βουνού Μάττερχορν  θα εξαφανιστεί σύντομα από τις συσκευασίες της σοκολάτας Toblerone, επειδή ο αμερικανός ιδιοκτήτης του brand αποφάσισε να μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός Ελβετίας.

Η ελβετική εφημερίδα Aargauer Zeitung ανέφερε ότι η Mondelez International Inc., η οποία παράγει την εμβληματική τριγωνική σοκολάτα, αλλάζει το σχέδιο του βουνού που απεικονίζεται στο χαρτονένιο περιτύλιγμα, ώστε να μην παραβιάσει τον Ελβετικό νόμο.

Η Mondelez αποκάλυψε πέρυσι ότι σχεδίαζε να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της Toblerone στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα.

Η εφημερίδα γράφει, ότι η εταιρεία θα αλλάξει το σχέδιο της συσκευασίας της ώστε να απεικονίζει μία πιο γενική βουνοκορφή και όχι το διάσημο Μάττερχορν.

Τριγωνική αισθητική

«Ο επανασχεδιασμός της συσκευασίας εισάγει ένα εκσυγχρονισμένο και βελτιωμένο λογότυπο του βουνού που ευθυγραμμίζεται με τη γεωμετρική και τριγωνική αισθητική», δήλωσε στην Aargauer Zeitung εκπρόσωπος της Mondelez.

Σύμφωνα με τον Ελβετικό νόμο, που ψηφίστηκε το 2017, τα εθνικά σύμβολα και οι ελβετικοί σταυροί δεν επιτρέπονται στις συσκευασίες προϊόντων που δεν πληρούν τα ελβετικά κριτήρια.

Ο νόμος ορίζει ότι τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν ελβετικά εθνικά σύμβολα ή ισχυρίζονται ότι είναι «ελβετικής παραγωγής» πρέπει να έχουν τουλάχιστον το 80% των πρώτων υλών του προϊόντος να προέρχονται από την Ελβετία και το 100% όταν πρόκειται για γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι βασικές εργασίες για την παραγωγή ενός ελβετικού προϊόντος πρέπει επίσης να πραγματοποιούνται στην Ελβετία. Εξαιρούνται οι πρώτες ύλες που δεν υπάρχουν στην Ελβετία, όπως το κακάο.

Τo Μάττερχορν ή όρος Τσερβίνο είναι βουνό στις Άλπεις, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας. Το ύψος του φτάνει τα 4.478 μέτρα κατατάσσοντάς το ανάμεσα στις ψηλότερες κορυφές των Άλπεων.

Το Μάττερχορν έχει γίνει το σήμα κατατεθέν των Άλπεων και της Ελβετίας και μετά την κατασκευή του σιδηρόδρομου χιλιάδες τουρίστες και ορειβάτες το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από Panos_bfs

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ