Το σκηνικό, που την 25η Μαρτίου θα είναι έως και καλοκαιρινό, θα αλλάξει άρδην στην αρχή της προσεχούς εβδομάδας, για να φτιάξει ξανά σχετικά σύντομα. Μάλιστα, το διάστημα της μεγάλης επιδείνωσης η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά, στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3) ο καιρός θα είναι ζεστός (για την εποχή), ωστόσο στη συνέχεια θα υπάρξουν περάσματα με μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, ανατολική Αιγαίο, ενώ στη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Παράλληλα, στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα έχουν ριπές έως και 8 Μποφόρ.

Το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να εισβάλει ένας κρύος άνεμος από τα βορειοδυτικά και στη δυτική Μακεδονία θα υπάρξουν δυνατές μπόρες χιονιού ακόμη και κάτω από τα 1.000 μέτρα.

Καιρός: Χιόνια μέχρι και στα 500-600 μέτρα υψόμετρο

Η Τρίτη (28/3) θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στη δυτική Ελλάδα και κάποια χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά της χώρας, στο Αιγαίο και ανατολικότερα της κεντρικής Μακεδονίας.

Χιόνια θα πέσουν ακόμη και σε υψόμετρο 500 με 600 μέτρα στα κεντρικά ορεινά, αλλά και λίγο χαμηλότερα σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Οι χιονοπτώσεις, ωστόσο, θα κρατήσουν για λίγες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας θα σταματήσουν.

Το σημαντικότερο στοιχείο της καιρικής μεταβολής θα είναι το γεγονός ότι ο υδράργυρος πρόκειται να κάνει «βουτιά» 10 βαθμών Κελσίου.

Ακολουθεί βίντεο:

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από Panos_bfs