Το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου πραγματοποιείται στην Τρίπολη το τριήμερο 17 εώς 19 Μαρτίου 2023, με θέμα «Δημοσιογραφία στην Περιφέρεια –Προκλήσεις και Προοπτικές».

Πλήθος Δημοσιογράφων από όλη την Ελλάδα και φορείς της περιοχής της Αρκαδίας καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κος. Δημήτρης Γαλαμάτης παρευρέθηκαν στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, το απόγευμα της Παρασκευής 17/3, για την επίσημη έναρξη του πανηγυρικού συνεδρίου καθώς η Ε.Σ.Ε.Τ. συμπληρώνει 60 χρόνια
συνεχούς παρουσίας και δράσης στα δημοσιογραφικά δρώμενα της χώρας.

Σε αυτό το επετειακό συνέδριο τιμήθηκαν τα πρόσωπα που συνέβαλαν σημαντικά στην αξιόλογη πορεία της Ένωσης.

Πρώτη απονομή έγινε στην Ευβοιώτισσα Δημοσιογράφο κα Νία Κομπορόζου, σημερινή επίτιμη Πρόεδρος της Ενώσεως.

Η κα Κομπορόζου επί 28 συναπτά έτη, κράτησε με επιτυχία το τιμόνι της Ένωσης, από την θέση της Προέδρου καταφέρνοντας να την αναδείξει σε Διεθνές επίπεδο.

Το βραβείο απένειμε στην κα Κομπορόζου ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, ο οποίος την συνεχάρη για την προσφορά της, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
«Τόσα που έχω ακούσει για εσάς κα Κομπορόζου, είναι δική μου η τιμή να σας παραδίδω αυτό το βραβείο.»

Η κα Κομπορόζου να σημειώσουμε πως γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας από πατέρα δικαστή και μητέρα φιλόλογο.

Έχει δύο γιούς τρείς εγγονούς και δύο δισεγκονούλες. Η πατρική της οικογένεια αποτελείτο από τους δύο γονείς και τα τέσσερα αδέλφια της. Σε ηλικία τριών ετών μετά από μετάθεση του πατέρα  η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Πάτρα, όπου και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της με το πτυχίο της Αγγλικής φιλολογίας.

Την δημοσιογραφική της καριέρα την ξεκίνησε από την Πάτρα με την ευθύνη της έκδοσης της μαθητικής εφημερίδας του Β. Γυμνασίου Θηλέων Πατρών.

Έχει εκδώσει τις εφημερίδες « ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ» εβδομαδιαία επί 3 χρόνια και την εφημερίδα ‘’ «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΩΝ» εφημερίδα για τους ομογενείς  μας. Επίσης παρουσίασε δημοσιογραφική εκπομπή με το  Ελληνικό ραδιόφωνο της Ν.Υ εβδομαδιαία  με νέα από όλη την Ελλάδα.

Έχει εκδώσει 2 μικρά βιβλία με τίτλους «Εικόνες ζωής» και «Δημοσιογραφικά και άλλα»

Κατά την χρονική περίοδο της ζωής της ως πρόεδρος της ΕΣΕΤ στα 28 χρόνια θητείας της, επιμελήθηκε την έκδοση του τόμου των 8  πρώτων Συνεδρίων της ΕΣΕΤ, πραγματοποίησε  2 ταξίδια στη Νέα Υόρκη για τους εορτασμούς της ομογένειας για την 25ης Μαρτίου και κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Δ.Σ της ΕΣΕΤ.

Επίσης με άλλα μέλη του Δ.Σ παρέστησαν  στις εκδηλώσεις της ομογένειας, στην Αυστραλία , στον Καναδά, στη Ν. Αφρική, στη  Φλόριντα, όπου και παρουσίασε περίπτερο προβολής των Ελληνικών προϊόντων και ιδιαίτερα της Εύβοιας. Οργάνωσε επίσης με ιδιαίτερη επιτυχία Συνέδρια σε Νησιά της Ελλάδας όπου δραστηριοποιούνται μέλη της ΕΣΕΤ. Ακόμη και στην Κύπρο με κατάθεση στεφάνων στα μνήματα των ΗΡΩΩΝ.

Έχει παρουσιάσει τις εφημερίδες της επαρχίας με δικό της περίπτερο η ΕΣΕΤ στην ΔΕΘ δύο φορές καθώς και με περίπτερο προϊόντων και έντυπο  τύπο στις εκθέσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η κα Κομπορόζου έχει τιμηθεί για την προσφορά της στη δημοσιογραφία και τον πολιτισμό από σχεδόν όλη την Ελλάδα και την μακρινή Κίνα.

Σήμερα η κα Κομπορόζου είναι Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών του αρχαιότερου πνευματικού ιδρύματος της Εύβοιας ιδρυθέν το 1935, είναι Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας έχει δική της  εβδομαδιαία εκπομπή στο ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με τίτλο «Χθες, Σήμερα, Αύριο» ιστορικού, πολιτιστικού και λαογραφικού ενδιαφέροντος.

Επίσης είναι Διευθύντρια  του Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών του Ομίλου για την Unesco  Πειραιώς και Νήσων και του διεθνούς οργανισμού International Action- Art  για ολόκληρη την Εύβοια, ενώ ιδρύει το πρώτο παράρτημα του εν λόγω Ομίλου και Οργανισμού στην Χαλκίδα.

Στόχος του 53ου Συνεδρίου της ΕΣΕΤ είναι να αναδείξει μέσα από εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων,
πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, αλλά και με γόνιμο διάλογο, σε ένα ασύνορο και
ανεξέλεγκτο παγκόσμιο ηλεκτρονικό – ψηφιακό περιβάλλον, το ρόλο των Περιφερειακών
Μέσων Ενημέρωσης και του τοπικού δημοσιογράφου στην ενημέρωση.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει την ευγενική
υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι
Δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας, Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης καθώς και το
Επιμελητήριο Αρκαδίας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

……………..

Από Panos_bfs