Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε προτάσεις σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των κανόνων για τις άδειες οδήγησης, μεταξύ των οποίων πρόταση για την καθιέρωση ψηφιακής άδειας οδήγησης που θα ισχύει σε ολόκληρη την ΕΕ, και νέες διατάξεις για τη διευκόλυνση της επιβολής των κανόνων οδικής κυκλοφορίας σε διασυνοριακό επίπεδο. Πάνω από 20.000 ζωές χάθηκαν πέρυσι στους δρόμους της ΕΕ και τα θύματα ήταν στην πλειονότητά τους πεζοί, ποδηλάτες και χρήστες πατινιών και μοτοποδηλάτων.

Οι νέοι κανόνες θα βελτιώσουν την ασφάλεια για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου και θα βοηθήσουν την ΕΕ να επιτύχει τον στόχο που έχει θέσει στο πλαίσιο της προσέγγισης «Όραμα μηδενικών απωλειών», δηλαδή κανένας νεκρός στους δρόμους της ΕΕ έως το 2050. Οι κανόνες αυτοί θα προετοιμάσουν καλύτερα τους οδηγούς για τη χρήση οχημάτων μηδενικών εκπομπών και για την οδήγηση στους δρόμους των πόλεων, στους οποίους κυκλοφορούν όλο και περισσότερα ποδήλατα και δίκυκλα, και πολλοί πεζοί. Θα επιτρέψουν επίσης στους νεαρούς οδηγούς να αποκτήσουν πείρα μέσω ενός προγράμματος οδήγησης με συνοδό. Από την ηλικία των 17 ετών, οι νέοι θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα οδήγησης και να αποκτούν άδεια οδήγησης. Όσοι αποκτούν άδεια οδήγησης στα 17, θα μπορούν να οδηγούν μόνοι τους μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους και να εργαστούν ως επαγγελματίες οδηγοί μόλις βρεθεί κατάλληλη θέση εργασίας. Αυτό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της έλλειψης επαγγελματιών οδηγών στην αγορά εργασίας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Η πρόταση για τις άδειες οδήγησης τροποποιεί την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ και εμπνέεται από βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν ήδη σε αρκετά κράτη μέλη. Βασικός στόχος των νέων κανόνων θα είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας, με μέτρα που περιλαμβάνουν:

  • δοκιμαστική περίοδο τουλάχιστον δύο ετών για τους αρχάριους οδηγούς μετά την επιτυχή δοκιμασία οδήγησης και κανόνα μηδενικής ανοχής για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Αυτό είναι σημαντικό δεδομένου ότι, ακόμη και αν οι νεαροί οδηγοί αντιπροσωπεύουν μόνο το 8 % του συνόλου των οδηγών αυτοκινήτων, 2 στις 5 θανατηφόρες συγκρούσεις αφορούν οδηγό (αυτοκινήτου, δικύκλου, κ.λπ.) ηλικίας κάτω των 30 ετών·
  • δυνατότητα για τους νέους να δώσουν εξετάσεις και να αρχίσουν να οδηγούν, με συνοδό, αυτοκίνητα και φορτηγά από την ηλικία των 17 ετών, ώστε να αποκτήσουν πείρα στην οδήγηση.
  • προσαρμογή της εκπαίδευσης και της δοκιμασίας οδήγησης με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των οδηγών όσον αφορά την παρουσία ευάλωτων χρηστών στο οδικό δίκτυο. Τούτο θα συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών, των ποδηλατών, καθώς και των χρηστών ηλεκτρικών πατινιών και ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς η ΕΕ μεταβαίνει σε μια πιο βιώσιμη αστική κινητικότητα·
  • μια πιο στοχευμένη αξιολόγηση της ικανότητας οδήγησης από ιατρική άποψη, με βάση την πρόοδο της ιατρικής επιστήμης στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως ο διαβήτης. Οι οδηγοί θα ενθαρρύνονται επίσης να επικαιροποιούν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους όσον αφορά την οδήγηση, ώστε να συμβαδίζουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Από Panos_bfs