Άμεση συνάντηση με την ηγεσία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους  για την οριστική λύση του ιδιοκτησιακού ζητήματος της Νότιας Καρυστίαςενημέρωσε ότι θα έχει εντός των επόμενων ημερών ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλουσε σύσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά.

«Είναι ξεκάθαρη η πολιτική βούληση, οπότε η λύση θα δοθεί δια της νομικής οδού», ανέφερε ο ΥφΑΑΤ και συμπλήρωσε ότι είμαστε πιο κοντά παρά ποτέ στη λύση του προβλήματος. 

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κα. Σωτηρία Κοσμά, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρύστου κ. Πολυχρόνης Πολυχρονίου, εκπρόσωποι του Δήμου Καρύστου, μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γης,  Νομικοί Σύμβουλοι των δυο Υπουργείων και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν ότι με συγκεκριμένη ρύθμιση και όχι με οριζόντια διάταξη θα υπάρξει αμετάκλητη απόφαση υπέρ των κατοίκων. Διαβεβαίωσαν μάλιστα ότι λόγω του επείγοντος του θέματος, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα βρίσκεται στα χέρια του Υφυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα. 

Σημειώνεται ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς αφορά σε εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων του Δήμου Καρύστου και φέρουν τον χαρακτήρα δάσους, δασικής ή χορτολιβαδικής έκτασης. Η συνάντηση θα επαναληφθεί σύντομα.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από Panos_bfs