Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κος Μπουραντάς η Ρωσίδα κατάσκοπος ζήτησε κάποια έγραφα από το Δήμο και μάλιστα είχε μαζί της για μάρτυρα μία κυρία γνωστής οικογένειας της περιοχής υπεράνω κάθε υποψίας. Επίσης η αστυνομία Αλιβερίου φαίνεται ότι της είχε εκδόσει ταυτότητα.

Επίσης έκανε λόγο για έναν παππού κάτοικο του Δήμου Μεσσαπίων – Διρφύων στο χωριό Άταλη ο οποίος είχε επισκεφθεί το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου ζητώντας έγγραφα προκειμένου να μεταφέρει την οικογενειακή του μερίδα σε άλλο Δήμο. Ο εν λόγω κύριος είχε 2 θυγατέρες εκ τον οποίων η μία είχε χάσει ένα μωρό στη γέννα με το όνομα Τσάλλα Μαρία, πληροφορία που οι κάτοικοι της Άταλης δεν επιβεβαιώνουν γιατί έχουν περάσει περισσότερα από 32 χρόνια.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το επίθετο Τσάλλα είναι πολύ διαδεδομένο στην Εύβοια. Συγκλονισμένη η κλειστή κοινωνία του Αλιβερίου περιμένει τα αποτελέσματα από τις έρευνες της αστυνομίας και της ΕΥΠ.

Ποιο αναλυτικά η Δράση της κατασκόπου:

Ένα νεκρό μωρό και μια «γυναίκα της διπλανής πόρτας» στο Παγκράτι αποτέλεσαν την καλύτερη κάλυψη για την κατάσκοπο από τη Ρωσία, την ταυτότητα της οποίας αποκάλυψε η ΕΥΠ. Η «Μαρία Τσάλλα», όπως ήταν γνωστή εδώ στην Ελλάδα, στη χώρα μας από το 2018 και της είχαν μάθει να κρύβει πολύ καλά τα ίχνη της. 

Η «Μαρία Τσάλλα», η κατάσκοπος από την Ρωσία, βρισκόταν στη χώρα μας από το 2018 και συστηνόταν ως παιδί μεταναστών από τη Μόσχα. Αφότου νοίκιασε ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία στο Παγκράτι, ένα χρόνο αργότερα άνοιξε δίπλα από την πολυκατοικία ένα κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής. Μέχρι που την ανακάλυψε η ΕΥΠ και διαπίστωσε πως ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Η συγκεκριμένη γυναίκα, που το πραγματικό της όνομα είναι Ιρίνα Σμίρεβα, εντοπίστηκε όταν η ΕΥΠ ανακάλυψε τον περασμένο Ιανουάριο ότι κάποιες ξένες δυνάμεις δραστηριοποιούνται γύρω από ονόματα ανθρώπων που έχουν πεθάνει.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η «Μαρία Τ.» ήρθε στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας παραποιημένο διαβατήριο που αντιστοιχούσε σε πρόσωπο που ζούσε στη Λατινική Αμερική.

Το 2018 εξέδωσε ληξιαρχική πράξη γέννησης χρησιμοποιώντας τα στοιχεία βρέφους που πέθανε στη γέννα με ημερομηνία γέννησης και θανάτου, Δεκέμβριο του 1991. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι, όταν εντόπισαν την «Μαρία Τσάλλα», που φέρεται να είναι ομογενής και γεννημένη το 1991, δηλαδή πήρε την ημερομηνία γέννησης ενός βρέφους που είχε πεθάνει.

Η «Μαρία Τσάλλα» είχε σχέση με έναν Ρώσο κατάσκοπο ο οποίος δραστηριοποιείτο στην Βραζιλία, και από την άλλη πλευρά η Ρωσίδα κατάσκοπος είχε μπει στο δημοτολόγιο της Αθήνας και εν συνεχεία πέρα στο δημοτολόγιο του δήμου Αλιβερίου.

H κατάσκοπος φέρεται να είχε σχέση με κάποιον και εδώ στην Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να αγνοούσε την πραγματική της ταυτότητα. Για την δράση της στην χώρα μας τίποτα δεν είχε καταλάβει ούτε η υπάλληλος που είχε στο μαγαζί της.

Η «Μαρία Τσάλλα» ήταν ιδιαίτερα δραστήρια στα social media, ασχολούνταν πολύ ενεργά με την φωτογραφία δηλώνωντας ερασιτέχνης φωτογράφος και συμμετέχοντας σε διαγωνισμούς. Εκτιμάται ότι αυτό ενδεχομένως να βοηθούσε και την αποστολή που είχε εδώ, συλλέγοντας πληροφορίες.

Η δράση της Ρωσίδας κατασκόπου συνδέεται με ένα αντίστοιχο κύκλωμα που ξετυλίχθηκε στην Πολωνία. Εκεί βρήκαν κατά μήκος κεντρικών οδικών αρτηριών διάφορες κρυφές κάμερες που κατέγραφαν κινήσεις λεωφορείων, αυτοκινήτων και αυτό το συνέδεαν με τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

Κάτι αντίστοιχο, φέρεται πως έκανε εδώ και η ίδια ή να συνέλεγε γενικότερα πληροφορίες προς όφελος της Ρωσίας είτε για την Ουκρανία, είτε για τη στάση της Ελλάδος.

Η ΕΥΠ που ξεσκέπασε την δράση της «Μαρίας» διαπίστωσε πως ανήκει σε μια ειδική κατηγορία κατασκόπων, γνωστή ως «illegals».

Οι «illegals» είναι κατάσκοποι που προμηθεύονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, με στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει.

Όπως αναφέρει η ΕΥΠ «οι «illegals» στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της.

Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι «illegals» ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους».

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Πληροφορίες ΣΚΑΙ ΑΝΤ1 MEGA ALPHA

Από Panos_bfs