Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου πραγματοποιεί το 53ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο της με θέμα «Δημοσιογραφία στην Περιφέρεια – Προκλήσεις και Προοπτικές», από σήμερα Παρασκευή 17 εώς 19 Μαρτίου 2023 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει την ευγενική υποστήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι Δήμοι Τρίπολης, Γορτυνίας, Βόρειας Κυνουρίας και Μεγαλόπολης καθώς και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Το Συνέδριο θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς η Ε.Σ.Ε.Τ. συμπληρώνει 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης στα δημοσιογραφικά δρώμενα της χώρας. Αποτελεί ειδησεογραφικό γεγονός για όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους – μέλη της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα κι εξ αυτού έχει ευρύτατη προβολή πανελλαδικά και προσδίδει πολλαπλά οφέλη στον τόπο διεξαγωγής του.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει μέσα από εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, αλλά και με γόνιμο διάλογο, σε ένα ασύνορο και ανεξέλεγκτο παγκόσμιο ηλεκτρονικό – ψηφιακό περιβάλλον, το ρόλο των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης και του τοπικού δημοσιογράφου στην ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας, την αξία του επαγγελματία δημοσιογράφου και την σημασία των ΜΜΕ στην τοπική ενημέρωση, καθώς και τον θετικό ρόλο των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης στην αμφίδρομη σχέση με τους τοπικούς φορείς, την ιστορία και τον πολιτισμό της Περιφέρειας.

Πρώτος σταθμός των συνέδρων το Πολεμικό Μουσείο, όπου την υποδοχή, το καλωσόρισμα και την ξενάγηση ανέλαβε ο Σμήναρχος Φωτόπουλος Δημήτριος , Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου, Παράρτημα Τρίπολης.

Το σπίτι του γιατρού Μαλλιαρόπουλου στέγασε το Πολεμικό Μουσείο και είναι χτισμένο το 1961.

Το Μαλλιαροπούλειο θέατρο είναι μια μικρή απομίμηση της Σκάλας του Μιλάνου.

Απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο δεσπόζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου.

Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου Τρίπολης βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στην  Τρίπολη Αρκαδίας. Είναι η κορυφαία εκκλησία της πόλης.

Πρόκειται για έργο άγνωστου δυστυχώς αρχιτέκτονα, θεμελιώθηκε το 1855 και εγκαινιάστηκε το 1884, 29 χρόνια αργότερα.Είναι λιθόδμητη κατασκευή από μέλανα ασβεστόλιθο και έχει επικάλυψη με ολόλευκο μάρμαρο Δολιανων. Ο τρούλος είναι επικαλυμμένος με φύλλα χαλκού από την Αγγλία. Πλήθος μηχανικών και μαστόρων εργάστηκαν μέχρι την αποπεράτωσή του. Ανάμεσά τους και τεχνίτες από την Τήνο. Το τέμπλο του ναού είναι μαρμάρινο και σχεδιάστηκε από το Ερνέστος Τσίλλερ. Η αγιογράφηση έγινε από τον Κωνσταντίνο Λώκη.

Ο Άγιος Βασίλειος είναι εγγεγραμμένος σταυροειδής ναός με τρούλο και τρίπλευρη εξωτερικά αψίδα. Πρόκειται για περίτεχνο ναό με πλήθος διακοσμητικών στοιχείων σε αυστηρή γραμμή. Η παράδοση θέλει ο ναός να ξεκίνησε να χτίζεται για να στεγάσει τζαμί προεπαναστατικά. Ο προσανατολισμός και το μέγεθος του ναού καθορίστηκαν από το τέμενος του Μπεκίρ Πασά που προϋπήρχε. Με γνώμονα το ναό χαράχτηκε αρχικά η περιβάλλουσα πλατεία και κατόπιν έγινε όλος ο ρυμοτομικός σχεδιασμός της Τρίπολης.

Άγιος Βασίλειος
MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

……………

Από Panos_bfs