Με λαμπρότητα τιμήθηκε η θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αμάρυνθο όπου την παραμονή της εορτής 24 Μαρτίου  στον φερώνυμο και  θεομητορικό  ιερό ναό της Ευαγγελίστριας  έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσ Αρχιμ Τιμοθέου Μπαϊμπάκη Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με την συμμετοχή των Οικονόμων Κυριακού Κοκκάλα εφημέριου ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου και τον π.  Ιωάννου Μπαραμπούτη εφημέριου του ιερού ναού.

Ακολούθησε η Δ’ Στάση των Χαιρετισμών ενώπιον της  θεομητορικής εικόνος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμ Τιμόθεος Μπαϊμπάκης εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος την οποία πλαισίωσαν οι

Εθελοντές Δασοπυροσβεστες Αμαρυνθία Άρτεμις και πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής   που τίμησαν την εορτή μεταξυ των οποίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Σμπιλήρης η Ιατρός κ. Παναγιώτα Μπούγα – Μπαραμπούτη η κ. Μαρία Παπαγγελή  και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον προαναφερθέντα  θεομητορικό  ιερό ναό με την άδεια και ευλογία του Σεπτου Ποιμενάρχου   Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου  χοροστάτησε του όρθρου και ακολούθως  προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος με συλλειτουργούς τον Πανοσ Αρχίμ Νεκτάριο Ευγενικό τον Ιερμόναχο Χρύσανθο Χριστοφή  και τους Οικονόμους π. Κυριακό Κοκκάλα  τον π. Ιωάννη Μπαραμπούτη εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Χρήστο Ραμαντανάκη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριος Ευγενικός ο οποίος αναφέρθηκε  προς το ιερό πρόσωπο της Παναγίας την Υπέρμαχω  Στρατηγώ το οποίο ακτινοβολεί  και σηματοδοτεί την σημερινή λαμπρά εορτή.

Εκ του ιερού βήματος συμπροσευχόμενος παρέστη ο εξ Αμαρύνθου Πανοσ Αρχιμ Παύλος Μπαραμπούτης εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καλιθέας Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ  Φιλόθεος εξέφρασε  τις θερμούς λόγους και ευχαριστίες  προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη  Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την παρεχόμενη  άδεια και ευλογία.

Ακολούθως τελέσθηκε η Πανηγυρική Δοξολογίας της Εθνικής Εορτής στην οποία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Σμπιληρης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αμαρύνθου κ. Κωνσταντίνος Ζαχαριάς καθώς επίσης   αντιπροσωπείες των σχολικών μονάδων της πόλεως Αμαρύνθου  επίσης  τα μέλη του χορετυτικού τμήματος ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου Αμαρύνθου και πλήθος πιστών που τίμησαν την εορτή.

Επίσης τα αναλόγια διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του ιερού ναού κ. Χρήστος Γαλάνης κ. Αθανάσιος Παλόγος και τον Ιεροψάλτη  ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

…………..

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από Panos_bfs