Με κάθε λαμπρότητα πανηγύρισε και εφέτος η ενορία Περιβολίων την μεγάλη εθνική και θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2023.


Την παραμονή της εορτής, κατά την διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού και της Δ’ στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, προεξήρχε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καπενής, πλαισιούμενος από τον διάκονο π. Απόστολο Μπάκουλη και τον εφημέριο του πανηγυρίζοντος ναού, π. Παναγιώτη Καρακίτσο.


Στη συνέχεια, έλαβε χώρα η καθιερωμένη λιτανεία της Ιερής εικόνας στους δρόμους του χωριού, την οποία προϋπάντησε το φιλαρμονικό άγημα «Αρμονία» Αθηνών, ενώ την συνόδευσε πλήθος πιστών δεόμενων προς την Θεοτόκο.


Την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους είχε αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) Αλιβερίου.


Τις Ιερές ακολουθίες τίμησαν με την παρουσία τους αξιόλογοι τοπικοί άρχοντες και εκπρόσωποι φορέων παράδοσης και πολιτισμού: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κος Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας κος Αναστάσιος Βελισσαρίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος και τέως Δήμαρχος Ερέτριας κα Αμφιτρίτη Αλιμπατέ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου κος Γεώργιος Ζέρβας, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων, υποψήφιος βουλευτής και υιός του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου, κος Γεώργιος Μπουραντάς, ο τέως Αντιδήμαρχος Κύμης και υποψήφιος Βουλευτής κος Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλώνος κος Γεώργιος Κότσαρης, ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλαος Μαστροκώστας, η Υπεύθυνη των Πολιτιστικών Δρώμενων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου κα Μαρία Σαμαρά – Μπότη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρίου κος Σταύρος Κατσινής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λεπούρων κος Αλέκος Ηλίας, ο τέως πρόεδρος της Κοινότητας Αχλαδερής κος Λεωνίδας Χαρλαύτης, ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών κος Γεώργιος Τζάνης, ο Πρόεδρος κος Ιωάννης Αποστολόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων “Το Όραμα” και λοιποί εκπρόσωποι φορέων και γειτονικών εκκλησιαστικών συμβουλίων.


Άξιο αναφοράς είναι και το προσκύνημα που διοργανώνουν κάθε χρόνο άτομα από το Βασιλικό και την Ερέτρια το οποίο διατήρησαν και φέτος και με πούλμαν παρευρέθηκαν στις Ιερές ακολουθίες και υστέρως στην αναβίωση του πατροπαράδοτου Εθίμου “Ευαγγελίστρια 2023” που διοργάνωσε ο Σύλλογος Περιβολίων “Το Όραμα” στην αίθουσα ‘Γουναρη’ στο χωριό με ιδιαίτερη επιτυχία.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Ιερού Ναού, πατέρα Παναγιώτη Καρακίτσο, ενώ στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι αδελφοί Δημήτριος και Αναστάσιος Ρέτσας, τιμώντας την γενέτειρα ενορία τους.


Η Δοξολογία τελέσθηκε με την τιμητική παρουσία, λόγω της ημέρας, των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Συκιών της Κοινότητας Αχλαδερής, οι οποίοι μαζί με τους διδασκάλους και τους γονείς τους παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων.


Την οργάνωση των λατρευτικών συνάξεων με τον τίτλο του τελετάρχη επωμίστηκε ο υπεύθυνος της ενορίας Περιβολίων και του υπό ανέγερση πνευματικού κέντρου, κ. Αναστάσιος Ρέτσας.


Τέλος, αισθητή ήταν η απουσία των μελών του τοπικού συμβουλίου της κοινότητας Αχλαδερής από τις λατρευτικές συνάξεις και την κατάθεση στεφάνων προς τιμήν των πεσόντων ηρώων για ακόμη μια χρονιά, γεγονός το οποίο προκάλεσε τον έντονο προβληματισμό αρκετών συνδημοτών της κοινότητας.

………………………

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από Panos_bfs