Η Πόλη της Κύμης βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της βόρειας Εύβοιας και απέχει περίπου 180χιλιόμετρα από την Αθήνα για το λόγο αυτό αποτελεί ένα δελεαστικό προορισμό για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα ή ακόμα και για διακοπές.Δεν είναι μονό η θέση της αλλά και η φυσική ομορφιά της με έντονο πράσινο, γραφικά σπίτια, το υψόμετρο της που μας δίνει την δυνατότητα να αγναντεύουμε τη θάλασσα.Η Κύμη λόγω της προνομιακής της θέση της όσον αφορά γεωγραφικά, σημαντική θέση του λιμανιού στο Αιγαίο, έχει ιστορία αιώνων ως ναυτική πόλη. Σήμερα το λιμάνι της Κύμης διαθέτει  ένα  από  τα  μεγαλύτερα  τεχνητά  λιμάνια  της  χώρας  και  καταβάλλονται  προσπάθειες  να  αποτελέσει  αυτό,  συγκοινωνιακό  κόμβο  προς  τα  νησιά  του  ανατολικού  Αιγαίου  και  τη  Βόρεια  Ελλάδα.

Ο επισκέπτης έχει πολλά να δει στην Κύμη, την όμορφη μικρή πολιτεία, και την περιοχή της που “εποπτεύουν” το Αιγαίο από προνομιακή θέση. Είναι άλλωστε αυτός ο λόγος που την ονόμασαν Μπαλκόνι του Αιγαίου. Ο επισκέπτης της περιοχής αξίζει να επισκεφτεί: το  σπίτι  που  έζησε  ο  διάσημος (Pap  test)  γιατρός – ερευνητής  Γεώργιος  Παπανικολάου  και  το  Λαογραφικό  Μουσείο  στην  Κύμη,  το  μοναστήρι  της  Μεταμόρφωσης  του  Σωτήρος,  τρείς  μικρές  βυζαντινές  εκκλησίες  στον  Οξύλιθο,  η  Αρχαιολογική  Συλλογή  και  ο  Αρχαιολογικός  Χώρος  στην  Ποταμία  ο  ερειπωμένος  ενετικός  πύργος  στον  Άγιο  Μανδήλιο  κ.α. Η Κύμη συνδυάζει τέλεια βουνό και θάλασσα. Έχει πλούσια βλάστηση και δεν υστερεί καθόλου και από πεντακάθαρες και όμορφες παραλίες. Απέχει μια ανάσα από τις αμμουδιές της περιοχής οπότε το μπάνιο θεωρείται καθημερινό προνόμιο.

Τα  πιο  φημισμένα  αγροτικά  προϊόντα  που  παράγονται  στην  περιοχή  της  Κύμης  είναι  τα  σύκα,  τα  κεράσια  και  το  ελαιόλαδο.  Από τα  προϊόντα  με  καθαρά  τοπικό  χρώμα  ξεχωρίζουν  τα  “κουκουλάρικα  κάντρα”,  χειροτεχνήματα  φτιαγμένα   από  κουκούλια,  και  πολλά  είδη  γλυκών  όπως  ο  μπακλαβάς  και  τα  αμυγδαλωτά. Για όσους ενδιαφέρονται για τη διασκέδαση η Κύμη έχει έντονη νυχτερινή ζωή η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες πόλεις!

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Δεν έχετε παρά να έρθετε να την επισκεφτείτε και να γευτείτε μαζί με τους φιλόξενους κατοίκους της τις ομορφιές της. Η Κύμη δεν σε προκαλεί μόνο να την επισκεφτείς αλλά και να αναβάλεις διαρκώς την προγραμματισμένη αναχώρησή σου. Και, φυσικά, είναι βέβαιο ότι θα την ξαναεπισκεφτείς.

Από Panos_bfs