Σε φιάσκο εξελίχθηκε η παραταξιακή συγκέντρωση όχι του συνδυασμού της Συμπολιτείας αλλά του συνδυασμού του δημάρχου Θανάση Μπουραντά, προκειμένου να αναδείξει το νέο επικεφαλής της, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Γιάννης Πιλάτης, Γεώργιος Ζέρβας, Γεώργιος Μπόκαρης, Νίκος Μπαράκος, Νίκος Μαστροκώστας, Μαρία Σαμαρά Μπότη, Χρήστος Σαμαράς, Γιώργος Κότσαρης, Κωνσταντίνος Δημάς, Αθηνά Ανδριώτη και Αλέξανδρος Θεόδωρου.

Η καθώς φαίνεται, προκατασκευασμένη πρόταση, για τον Αντιδήμαρχο Έργων και Πολιτισμού κ. Νίκο Μπαράκο δεν έγινε ομόφωνα αποδεκτή καθώς ήρθε σε κόντρα με την πρόταση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Αναπληρωτή Δημάρχου, κου Γιάννη Πιλάτη.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζει η τοπική κοινωνία τους τελευταίους μήνες, ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Μπουραντάς, όπως και επιβεβαιώθηκε, έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει πλέον την τοπική αυτοδιοίκηση τουλάχιστον από τη θέση του δημάρχου και να δώσει τη διαδοχή της θέσης του, στο δικό του «πολιτικό παιδί» κ. Νικόλαο Μπαράκο.

Ο κ. Μπαράκος εργάζεται από την αρχή της σταδιοδρομίας του, αποκλειστικά δίπλα στον πρώην Νομάρχη Εύβοιας και νυν Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου.

Έτσι αποχωρεί ο κ. Μπουραντάς αφήνοντας, τον καθ΄ ομοίωση αντικαταστάτη του κ. Νίκο Μπαράκο. Ο κ. Μπαράκος είναι ο ιδανικότερος να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο της διοίκησης Μπουραντά, αλλάζοντας απλά το περιτύλιγμα, με την εικόνα ενός «νέου» προσώπου.

Για του λόγου το αληθές… είναι γεγονός ότι ο κ. Μπαράκος ήδη εδώ και καιρό αναζητά, συζητά και κλείνει συμφωνίες με άτομα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του, χωρίς να έχει ενημερωθεί για όλα αυτά ο ένας από τους δύο πρώτους σε ψήφους, με μεγάλη διαφορά στο συνδυασμό τους, ο κ. Γιάννης Πιλάτης.

Η χθεσινή σύσκεψη της παράταξης, έφερε αναγκαστικά τον κ. Γιάννη Πιλάτη αντιμέτωπο με την πραγματικότητα και προ τετελεσμένων γεγονότων. Κάτι που δεν έκανε καμία εντύπωση στην κοινή γνώμη καθώς ήταν αναμενόμενη πέραν του δεόντως, η αντίδρασή του, εφόσον και η δυναμική του σε ψήφους αλλά και η προηγούμενη παρόμοια πολιτική απόφαση για τον επικεφαλής της εκλογικής αναμέτρησης του 2019, έδειξε ξεκάθαρα το προβάδισμα του Γιάννη Πιλάτη μετά τον Μπουραντά.

Τις πληροφορίες ότι ήταν ιδιαίτερα ψυχρό το κλίμα και δύσκολες οι διαπραγματεύσεις στην χθεσινή πολιτική σύσκεψη της ομάδας Μπουραντά και ότι ο κ. Πιλάτης αντέδρασε και ήρθε σε ευθεία κόντρα με την υποψηφιότητά Μπαράκου, επιβεβαίωσε σήμερα στο expressevia.com, ο ίδιος, διαψεύδοντας κατηγορηματικά, καθοδηγούμενα παραπλανητικά δημοσιεύματα, που παρουσιάζουν ότι ο συνδυασμός του Θανάση Μπουραντά «ψήφισε» το Νίκο Μπαράκο, ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο.

« Δεν πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία και δεν πάρθηκε καμιά τελική απόφαση στην σύσκεψη που συμμετείχα για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της παράταξης. Δεν ήθελα να πιστέψω τις πληροφορίες που είχα για τις διαπραγματεύσεις που γινόντουσαν εν αγνοία μου όλο το προηγούμενο διάστημα. Ήταν δεδομένο λόγω της υπεροχής μου σε ψήφους αλλά και των προγενέστερων διαδικασιών στον συνδυασμό, να στηριχθεί με διαφάνεια και συνοχή η υποψηφιότητα μου. Διαφωνώ με απόφαση από κλειστή διαδικασία 11 ατόμων και πρότεινα ανοιχτή διαδικασία όπως παλαιότερα από τη βάση της Συμπολιτείας στο εργατικό κέντρο ή σε άλλο μεγάλο χώρο και με ευρύτερα δημοκρατικό κάλεσμα και συμμετοχή. Όπως δήλωσα στον κ. Μπουραντά δεν δέχομαι την πρόταση-απόφασή του και θα προβώ στην ανεξαρτητοποίησή μου. Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων και δεν θέλω να σχολιάσω κάτι περισσότερο προς το παρόν »

Ο κ. Πιλάτης, διπλωματικά αρνήθηκε να επιβεβαιώσει, την πληροφορία ότι τέσσερις από τους παρευρισκόμενους Συμβούλους έδωσαν λευκή συγκατάθεση, πως θα στηρίξουν τον συνδυασμό της Συμπολιτείας, όποια κι αν είναι η απόφαση για τον επόμενο επικεφαλής, πράγμα που μας διαβεβαιώνουν άλλες ασφαλείς πηγές.

Τελικά διαφαίνεται σοβαρός κλυδωνισμός στα θεμέλια της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ», εφόσον έχει προηγηθεί και η ανεξαρτητοποίηση του κου Παναγιώτη Αναγνώστου, αλλά και ειδικότερα τώρα που επιβεβαιώνεται η φημολογία πως δεν υπήρχε εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα συντονισμένη πορεία μεταξύ των μελών της.

Με αρκετές δυσμενείς εντυπώσεις για τους συμπολίτες του, ξεκινάει ο κ. Νίκος Μπαράκος την υποψηφιότητά του καθώς τα δεδομένα μαρτυρούν, ότι τα έχει δρομολογήσει όλα εκτός από το να ενημερώσει -προφανώς όχι τυχαία ή από λάθος- τον πρώτο σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, μια προσωπικότητα αποδεκτή κι αναγνωρισμένη, ακόμη και από πολιτικούς του αντιπάλους για τις δυνατότητές του, τον κ. Γιάννη Πιλάτη.

Όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρήση για πράξεις που κρύβουν πίσω τους θρασύτητα ή δειλία… οι υποφαινόμενοι «λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο!»

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Να σημειωθεί ότι όσες φορές κι αν ρωτήθηκε το προηγούμενο διάστημα για τις ενέργειες Μπαράκου, ο κ. Πιλάτης δήλωνε άγνοια και έκπληξη.

Από eXpressEvia