Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), παρούσα με πολυμελή συμμετοχή, στο 18ο διεθνές North Atlantic Seafood Forum  (NASF) Την Τρίτη 7 και Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023  στο Bergen της Νορβηγίας

• Εξωστρέφεια, διεθνής προσανατολισμός, καινοτομία, βασικοί στόχοι και λόγος συμμετοχής για την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

• Συμμετοχή 9 Μελών και Στελεχών στις καθημερινές συνεδρίες

• Ομιλία κυρίας Lara Barazi – Γερουλάνου, Μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, CEO της εταιρίας Kefalonia Fisheries), στο Global Whit Fish Summit.

• Σημαντικό networking με διεθνείς κολοσσούς της ιχθυοκαλλιέργειας, συνεργάτες, εταιρίες τεχνολογίας και έρευνας.

Κάνοντας πράξη τους στόχους της για εξωστρέφεια, διεθνή προσανατολισμό, νέες συμμαχίες και με νεοαποκτηθείσα γνώση σε αειφόρα ανάπτυξη, τεχνολογία, ιχθυοτροφές, ευζωία των ψαριών και άλλους τομείς που άπτονται του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας, επέστρεψε η εννεαμελής αποστολή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) από τη Νορβηγία όπου συμμετείχε στο 18ο North Atlantic Seafood Forum (NASF), κορυφαίο επιχειρηματικό συνέδριο Υδατοκαλλιέργειας και Αλιείας.

Στο 18ο NASF, που κάθε χρόνο αποκτά και μεγαλύτερη βαρύτητα και εκτόπισμα στις αποφάσεις που περιβάλλουν τη σωστή χρήση θαλασσών και ωκεανών για την παραγωγή θαλασσινών, συμμετείχαν φέτος  πάνω από 850 σύνεδροι και πληθώρα ομιλητών, η ραχοκοκαλιά του Forum. Στελέχη, ειδικοί, επιστήμονες, οι «καπετάνιοι» των κλάδων, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους προς όφελος της διεθνούς κοινότητας παραγωγής θαλασσινών. 

Σημαντικό μέρος του συνεδρίου κατέχει το forum για τις νέες τεχνολογίες όπου νεοφυείς εταιρίες παρουσιάζουν «εργαλεία» που προάγουν τη λειτουργία των κλάδων με καινοτόμες και πρότυπες μεθόδους. 

Στο Global White Fish Summit,  που αφορά στην παγκόσμια κατάσταση των λευκόσαρκων ψαριώνμε παρουσιάσεις από ισχυρές εταιρίες, η κυρία Lara Barazi – Γερουλάνου, Μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ και CEO της εταιρίας Kefalonia Fisheries, παρουσίασε σε μεγάλο κοινό την ελληνικήιχθυοκαλλιέργεια με έμφαση στα δύο βασικά είδη, τσιπούρα και λαβράκι.

Επιπλέον της κυρίας Barazi – Γερουλάνουστο 18ο NASFτην ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησαν τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΠΥ κκ. Ιωάννης Χεκίμογλου, Σπύρος Γιαννουλάτος, Στέφανος Ντήμας και επίσης οι κκ. Αθανάσιος Φρέντζος, Ελευθέριος Λιώνης, Ιωάννης Πελεκανάκης (Εθνικές & Ευρωπαϊκές Υποθέσεις), Αικατερίνη Λύτρα (Επιστημονική Επιτροπή), Ισμήνη Μπογδάνου(Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις). 

Μεγάλο πλεονέκτημα του North Atlantic Seafood Forum είναι η δια ζώσης επικοινωνίας ανάμεσα σε top στελέχη και η ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων, σε ένα περιβάλλον φιλικό που ενισχύει τη συλλογικότητα και την ελευθερία της σκέψης. Με τη συμμετοχή της σε διεθνή συνέδρια αυτού του χαρακτήρα, η ΕΛΟΠΥ εμπλουτίζει τις γνώσεις της και ισχυροποιεί τη δυνατή θέση της ως Οργάνωση Παραγωγών στη διεθνή ιχθυοκαλλιέργεια.

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί εθνικό προϊόν και σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και η ΕΛΟΠΥ είναι περήφανη να το εκπροσωπεί επαξίως.

Σχετικά με την ΕΛΟΠΥ και το Fish from Greece

Η ΕΛΟΠΥ, κύριος φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές.Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% της εγχώριας παραγωγής και εξάγουν τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. 

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν την πιστοποίηση και συλλογική σήμανση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece είναι μια γευστική, ασφαλής και θρεπτική επιλογή. Μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.

Από Panos_bfs