Αυτή η φράση “…αρκετά σε έχουμε ανεχτεί από την πρώτη ημέρα που σε μαζέψαμε εδώ μέσα…άει στο ######……”και η συνέχεια της, έμεινε γραμμένη με μαύρα γράμματα πλάι στο όνομα του Πρόεδρου του Δ.Σ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κου Γεώργιου Ζέρβα, καθώς φαίνεται να έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, η έντονη κι εκτροχιασμένη συμπεριφορά του, η οποία άφησε έντονο και δυσαρεστημένο τον απόηχο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 με θέμα “Προϋπολογισμός και ΟΠΔ οικ. έτους 2023 του ΝΠΔΔ «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ».”

Η εν λόγω συνεδρίαση ξεκίνησε με την αναφορά του Προέδρου κου Ζέρβα στα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα, του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών και του ζευγαριού που έχασε αδόκητα την ζωή του στην Κύμη. Το σώμα του Δ.Σ και οι παρευρισκόμενοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών και ξεκίνησε η συνεδρίαση που αφορά την μνήμη ενός σπουδαίου επιστήμονα γεννημένο στα πάτρια εδάφη της Κύμης, τον Γεώργιο Παπανικολάου που έσωσε και σώζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Σε ένα πολύ βαρύ κλίμα που δημιούργησαν οι ασάφειες του προϋπολογισμού, σχετικά με τα τεράστια έξοδα που εμφανίζονται στο ερμητικά κλειστό κτήριο του Ινστιτούτου Παπανικολάου στην Κύμη, ήρθε να κορυφώσει το “θέατρο του παραλόγου” όπως το αποκάλεσαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, η απρόσμενη έκρηξη του Προεδρεύοντος κου Γεώργιου Ζέρβα, ο οποίος χωρίς λόγο άρχισε να ωρύεται, εκτοξεύοντας άσχημα και προσβλητικά λόγια προς τον ανεξάρτητο (πλέον) Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Αναγνώστου ( εκλεγμένο με την παράταξη Μπουραντά), όπως μπορείτε να δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί :

Απορίας άξιο είναι για τους δημότες, που είδαν την αντιμετώπιση του κου Ζέρβα προς τον κ. Αναγνώστου, πως είναι δυνατό οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου Μπουραντά να υποτιμούν για ακόμη μια φορά ανθρώπους που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό του και συνέβαλαν στην εκλογή του ως Δήμαρχος και των ιδίων, ως σημερινή δημοτική αρχή.

Αιρετοί που δεν τους “μάζεψε’ κανένας κ. Ζέρβας αλλά τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους οι ψηφοφόροι. Μία απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου που πάμπολλες φορές σε αυτά τα τρία χρόνια έχει επισημανθεί από τους δημοτικούς συμβούλους, ότι δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος που απαιτεί η θέση του και που έχει ως τελικό αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ιδιαίτερα το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναρωτιόνται οι δημότες, με μεγάλη απογοήτευση πως είναι δυνατό νέοι άνθρωποι , να διαχειρίζονται έτσι τους δημοκρατικούς θεσμούς, σε δημόσια θέα και μάλιστα να θεωρούνται οι εκλεκτοί συνεργάτες του κου Μπουραντά και ευυπόληπτοι αιρετοί από τους πολίτες, που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν και πάλι την Δημαρχία.

Αυτή είναι η μόρφωση και η παιδεία τους; Βλέπουμε καλά την ίδια αποτυχημένη νοοτροπία σε μια εποχή τόσο δύσκολη που οι ανθρώπινες αξίες καταρρέουν και οι ζωές χάνονται από την ανευθυνότητα των “υπεύθυνων”;

Που είναι ο σεβασμός στον συνάνθρωπο; Στον συνάδερφο; Έστω στη μνήμη του ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιο Παπανικολάου; Στην ταπεινότητα και στην σιγή που απαιτεί η θλίψη των τελευταίων ημερών; Ή μήπως στον τόπο που υποτίθεται “υπηρετούν” οι αιρετοί; αναρωτιέται ο απλός πολίτης.

Κάπου κάτω από όλο αυτό το αλγεινό σκηνικό, ξέρουμε όλοι πως, μένει κρυμμένη η σκοτωμένη εμπιστοσύνη των πολιτών, που πίστεψαν και τους εξέλεξαν για ένα καλύτερο αύριο. Αλλά και όσοι νέοι δεν επιλέξουν την φυγή από αυτόν τον τόπο, όπως ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανικολάου, θα οδηγηθούν στις κάλπες των επόμενων εκλογών αναλαμβάνοντας την ευθύνη ο επόμενος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και ο επόμενος Δήμαρχος να είναι αντάξιοι των θεσμών και της διαφύλαξης των δικαιομάτων του λαού.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

………………………………………………………..

Από eXpressEvia