Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, με αφορμή τη γνωστοποίηση από την ENTERPRISE GREECE της επένδυσης δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στο Αλιβέρι:

«Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η εν κρυπτώ επενδυτική πρόταση της εταιρείας «ΗΡΑΚΛΗΣ-HOLCIM» για την κατασκευή εγκατάστασης δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα («CCS») στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στο Μηλάκι Αλιβερίου της Εύβοιας. 

Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε στην εταιρεία «ENTERPRISE GREECE» προκειμένου να χαρακτηριστεί ως «Εμβληματική Επένδυση Εξαιρετικής Σημασίας» και να λάβει τα κίνητρα φορολογικής απαλλαγής, ταχείας αδειοδότησης και ενίσχυσης δαπανών, που ανέρχονται στα 284,5 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 20 θέσεις εργασίας.

Τόσο η εταιρεία «ΗΡΑΚΛΗΣ-HOLCIM» όσο και η «ENTERPRISE GREECE», που σημειωτέον εκπροσωπεί το Δημόσιο, θα πρέπει να απαντήσουν στην τοπική κοινωνία: 

1)Γιατί δεν τους έχουν ενημερώσει για τα όσα σχεδιάζουν να υλοποιήσουν δίπλα στα σπίτια τους; 

2)Γιατί η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης άρχισε και τελείωσε με τρόπο ώστε να λάβει την ελάχιστη δημοσιότητα;

3)Ποιες είναι οι καινοτόμες, μεγάλης κλίμακας τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα, που από ότι φαίνεται δεν έχουν εφαρμοστεί και δοκιμαστεί πουθενά αλλού; και 

4)Ποια θα είναι η πηγή παραγωγής CO2;

Οι κάτοικοι με τους αγώνες τους δεν επέτρεψαν τη καύση του RDF. Το ίδιο θα απαντήσουν και στη νέα επίθεση.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από Panos_bfs