Με λαμπρότητα παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν λόγω της χιονοπτώσεως τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Λουκά του εν Στειρίω στον φερώνυμο ιερό ναό του πολιούχου του  χωρίου Άγιος Λουκάς Αλιβερίου όπου την παραμονή της εορτής εσπέρας της 6ης Φεβρουαρίου  έλαβε χώρα ο μέγας  πανηγυρικός εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχντος του Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Τσιμόγιαννη εφημέριου ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου και  Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου με την συμμετοχή ιερέων της επαρχίας Αλιβερίου και του εφημερίου του ιερού ναού Πρωτοπρ Γεωργίου Γιαννούλη.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίας Τριάδος Κριεζών κ. Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος με τον Αναγνώστη – Ιεροψάλτη κ.Αναστάσιο Ρέτσα.

Την ευπρέπεια του ιερού ναού για την εορτή του Οσίου Λουκά επιμελήθηκε ο εφημέριος του ιερού ναού π. Γεώργιος Γιαννούλης με το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τους  εθελοντές της ενορίας.

Φωτογραφίες Αναστάσιος Ρέτσας.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia

ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ