“Ηχηρή η απουσία της ανάλγητης δημοτικής αρχής Μπουραντά…” αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, Δημοτική Σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, σε σχετικό δελτίο τύπου που αφορά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 με πρώτο θέμα, την ακύρωση από τον δήμο, αιτήματος εργαζόμενου καθαριότητας που μόλις έχει αναρρώσει από σοβαρό ατύχημα, να μετακινηθεί από τον δήμο Ερέτριας στον δήμο Κύμης Αλιβερίου, στα πλαίσια της κινητικότητας εργαζομένων, μετά από 23 χρόνια εργασίας του ιδίου, στην συγκομιδή απορριμμάτων σε απορριμματοφόρα. Δεύτερο θέμα ήταν τα κατολισθητικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στην περιοχή της Κύμης, το οποίο δεν συζητήθηκε καθώς απουσίαζε η Δημοτική Αρχή.

Η εν λόγω συνεδρίαση προφανώς και γράφεται με τα πιο μελανά γράμματα στην πορεία της διοίκησης του Δημάρχου Μπουραντά, καθώς διενεργήθηκε με την παντελής απουσία της Δημοτικής Αρχής όπως και της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου κας Σοφίας Κόλλια-Βότση η οποία φέρει και την ιδιότητα της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου. Ακόμη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζέρβας Γεώργιος, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο προσωπικός γιατρός του συγκεκριμένου αιτούμενου εργαζόμενου, απουσίαζε και την θέση του αναπλήρωσε ο κ. Φραγκούλης Δημήτρης, Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης. .

Η δημοτική αρχή αντικατέστησε, την παρουσία της με ένα Δελτίο Τύπου που φάνηκε να προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι αποδοκίμασαν και καυτηρίασαν με τους σχολιασμούς τους τόσο το Δελτίο Τύπου όσο και την απόφαση των Δημοτικών Συμβούλων να μην παραβρεθούν, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Ήταν ένα κατάπτυστο δελτίο τύπου για να δικαιολογήσει τον αυταρχισμό, την αυθαιρεσία και την απουσία της. Το συμβούλιο αυτό πραγματοποιήθηκε καθώς ένας εργαζόμενος(δημότης του Δήμου μας όπου διαμένει με την οικογένειά του) ΥΕ, εργάτης καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας, στα πλαίσια της κινητικότητας, έκανε αίτηση να μετακινηθεί στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Το Υπουργείο Εσωτερικών για το Δήμο μας έχει ανακοινώσει 4 θέσεις ΥΕ εργατών καθαριότητας εκ των οποίων καμία δεν έχει καλυφθεί.

Ο εν λόγω εργαζόμενος, ανέμενε να τον καλέσουν σε συνέντευξη, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, αλλά αντ’ αυτού έλαβε μια ομόφωνα απορριπτική απόφαση από μια τριμελή επιτροπή του Δήμου επειδή λάμβανε αναρρωτικές άδειες λόγω σοβαρής επέμβασης κατόπιν εργατικού ατυχήματος.” υπογραμμίζει η κα Θαλασσινού και συνεχίζει στο Δελτίο Τύπου της παράταξής της…..

ΒΙΝΤΕΟ το Δημοτικό Συμβούλιο 24-2-2023

“Ως Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο ήταν ντροπή να λείπει η δημοτική αρχή, λάβαμε απόφαση ομόφωνα:

1. Να πάρει πίσω η δημοτική αρχή την απόφαση της τριμελούς επιτροπής(καθώς η τριμελής αυτή επιτροπή σύμφωνα με τη νομοθεσία θα πρέπει να αποτελείται από 3 εργαζομένους που κατέχουν θέση Προϊσταμένου αλλά στην περίπτωσή μας μόνο οι δύο από τους τρεις έχουν θέση Προϊσταμένου, άρα η τριμελής επιτροπή είναι παράτυπη). Επιπλέον δεν είναι σύννομη η απόφαση της τριμελούς αυτής επιτροπής καθώς η επιτροπή σύμφωνα με τη νομοθεσία έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Αυτός που αποφασίζει είναι ο Δήμαρχος.

2. Ο Δήμαρχος λοιπόν καλείται να εκτελέσει/υλοποιήσει την απόφαση του κυρίαρχου συλλογικού οργάνου, του 27μελούς Δημοτικού Συμβουλίου ως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, να κάνει δηλαδή δεκτή την αίτηση του εν λόγω εργαζομένου να μεταταγεί στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου καθώς υπάρχουν 4 θέσεις για εργάτες καθαριότητας ΥΕ και καμια δεν έχει καλυφθεί, επειδή υπάρχει έλλειψη προσωπικού στο Δήμο, επειδή ο εργαζόμενος το δικαιούται, επειδή δε γίνεται με βάση το νόμο να αλλάξει ειδικότητα, διότι στην καθαριότητα υπάρχουν πολλοί τομείς όπου μπορεί να προσφέρει ανάλογα με το τι θα κρίνει ο ιατρός εργασίας του Δήμου ή η αρμόδια επιτροπή ότι μπορεί ο εργαζόμενος να κάνει σύμφωνα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του μετά την επέμβαση λόγω εργατικού ατυχήματος.

Ο Δήμος είναι δημόσιος φορέας, οφείλει να λειτουργεί με βάση τη νομοθεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στην οποία υπάγεται και όχι σε κριτήρια όπως “Η γυναίκα του ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Θωμά”….Δε μας εκπλήσσει καθόλου η αυταρχική στάση της δημοτικής αρχής στα εργασιακά θέματα(θυμηθείτε αν και πότε δίνουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και τα γάλατα στους εργαζόμενους, την τιμωρητική ποινή του Δημάρχου στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων, τα προβλήματα στη μετακίνηση εργαζομένου του ΚΕΠ Αυλωναρίου, το εργατικό ατύχημα σε εργαζόμενο του Δήμου που τον υποχρέωσαν να κατεβάσει τα σημαιάκια της παρέλασης σε εργολάβο εκτός ωραρίου, χωρίς να προβλέπεται στη σύμβαση, χωρίς να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας στο καλαθοφόρο όπως ζώνη, κράνος, μπάρες ασφαλείας κτλ. )

Να αφήσουν λοιπόν οι συνάδελφοι της δημοτικής αρχής τα κατάπτυστα δελτία τύπου και να πράξουν τα δέοντα και τα νόμιμα! Η τοπική κοινωνία είδε την ηχηρή απουσία της δημοτικής αρχής, διαπίστωσε για άλλη μια φορά το πόσο η δημοτική αρχή απαξίωσε τον ίδιο το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, του δημοκρατικού διαλόγου και της δημιουργικής σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων και αυτό θα φανεί στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές!

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Η δημοκρατία και η διαφάνεια θα νικήσουν το σκοτάδι, τον αυταρχισμό, την αναποτελεσματικότητα και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Μπουραντά!”

Από eXpressEvia