Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δείχνοντας την ευαισθησία του σε θέματα πολιτισμού όπως διαπιστώσαμε και με την τελευταία μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έρχεται να μας εκπλήξει στην περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου οργανώνοντας μια βραδιά τιμητική για το ζωγράφο Γιώργη Βαρλάμο στη γενέτειρά του.

Ο Γιώργης Βαρλάμος κατάγεται από το χωριό της Κύμης, τους Ανδρονιάνους όπου γεννήθηκε το 1922. Προσέφερε πολλά στο χωριό του αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο της Κύμης.

O Γιώργης Βαρλάμος πεθαίνοντας άφησε όλα του τα έργα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος στο οποίο ήταν μέλος. Τιμώντας την μνήμη του, το κόμμα, φέρνει από τον Περισσό έργα χαρακτικά και βιβλία που επιμελήθηκε ο Βαρλάμος, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στο Κύμη Palace όπου και θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση αντάξια της μνήμης του Γιώργη Βαρλάμου με ομιλίες και μουσικό αφιέρωμα.

Ομιλητές θα είναι ο Πρύτανης Σχολής Καλών Τεχνών γλύπτης Νίκος Τρανός με καταγωγή από τα Ζάρκα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ο κ. Σταμάτης Σπύρου Γραμματέας του ΔΣ του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων – Δέντρων Κύμης, η κα. Εύα Μελά ζωγράφος χαράκτρια, μέλος του τμήματος πολιτισμού της Κεντρικής Ένωσης του ΚΚΕ και η κα. Λένα Γεροπαναγιώτη, μέλος του γραφείου περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ευβοίας του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα εμπνευσμένο από το έργο και τη ζωή του Γιώργη Βαρλάμου με την Ελένη Καρτελιά στο τραγούδι, την Ιρίνα Βαλεντίνοβα στο πιάνο και την Αρετή Κοκκίνου στην κιθάρα

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
previous arrow
next arrow

Από eXpressEvia