Στην δίκη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Θωμά και των άλλων 5 συγκατηγορουμένων η οποία συνεχίστηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της Χαλκίδας,  ολοκληρώθηκε η εξέταση της προϊσταμένης καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, κας Όλγας ΧαλδούπηΜπόκαρη, η οποία με έγγραφό της είχε βεβαιώσει ότι τα 29 άτομα που φέρονταν ότι εργάστηκαν στον Δήμο την περίοδο 2013-2014 και πληρώθηκαν με το καθαρό ποσό των 3.850€ ετησίως, (αφαιρουμένων των φόρων), δεν εργάστηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας στην οποία προΐστατο.

Αποτέλεσμα του εγγράφου αυτού ήταν ο οικονομικός επιθεωρητής κ. Τσομπανίδης, δίχως περιέργως να εξετάσει κανέναν άλλον, (όπως π.χ. τους τότε Αντιδημάρχους, τους τότε Προέδρους, αλλά το κυριότερο ούτε τους ίδιους τους εργαζόμενους), να αποφανθεί με βεβαιότητα μάλιστα ότι τα 29 αυτά άτομα δεν εργάστηκαν και επομένως κακώς πληρώθηκαν.

Κατά την εξέταση της κας Χαλδούπη, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που κατέθεσαν στην έδρα, οι συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Στάθης Ευσταθίου και Στέφανος Φακής προέκυψε ότι τρία τουλάχιστον από αυτά τα άτομα ο Δήμος τα προσέλαβε αργότερα επί διοίκησης Μπουραντά είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είτε ακόμη και με μονιμότητα. Δηλαδή άτομα που κατά το κατηγορητήριο συνέπραξαν στην απιστία κατά του Δήμου υπογράφοντας ψευδείς αποδείξεις είσπραξης χρημάτων.

Όμως, από την κατάθεση της προϊσταμένης καθαριότητας, αλλά και τα όσα λέχθηκαν κατά την διαδικασία των ερωτήσεων προέκυψε, πως η προϊσταμένη δεν γνωρίζει μεν αλλά δεν αποκλείει ο Δήμος τότε ο οποίος είχε πολύ λιγότερο προσωπικό από σήμερα να απασχόλησε άτομα σε δράσεις καθαρισμού παραλιών, φύλαξης χωματερών, καθαρισμού δρόμων, κουνουποκτονίας, πυροπροστασίας, κτλ, τονίζοντας όμως ότι η ίδια δεν γνωρίζει κάτι γι αυτό. 

Επομένως το συμπέρασμα που εξήχθη είναι πως η βεβαίωση της κας. Χαλδούπη ότι δεν τους γνωρίζει δεν συνεπάγεται ότι δεν εργάζονταν. 

Κάτι που αλλάζει πλέον τα δεδομένα.

Επεισοδιακή θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την χθεσινή συνεδρίαση καθώς η κα Χαλδούπη η οποία είχε υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο κατά την προηγούμενη εξέταση της αισθάνθηκε και πάλι αδιαθεσία. Ακολούθησε  διακοπή της δίκης για λίγα λεπτά. Ωστόσο στην συνέχεια αδιαθεσία αναφέρθηκε και από μέλος της έδρας με αποτέλεσμα η δίκη  να διακοπεί πολύ νωρίς, ενώ ορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 9 και 10 Μαρτίου 2023

Θορυβώδης ήτανε η αποχώρηση από την αίθουσα  του κακουργιοδικείου καθώς ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως την επόμενη φορά θα εξεταστεί ο οικονομικός επιθεωρητής κ. Αναστάσιος Τσομπανίδης ο οποίος ήταν παρών και δήλωσε την δυσαρέσκειά του γιατί θα πρέπει να ξανά μεταβεί στη Χαλκίδααπό τον τόπο διαμονής του που είναι κάποια χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο κ. Τσομπανίδης αποχωρώντας είπε: « Άμα με δείτε γράψτε μου», πράγμα που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης αλλά και του ίδιου του κου  Θωμά, ο οποίος επισήμανε ενοχλημένος ότι  πολύ λιγότερη αξία έχουν τα χιλιόμετρα που κάνει ο κ. Τσομπανίδης  μπροστά στην ζωή των κατηγορουμένων η οποία έχει υποστεί τα πάνδεινα τα οκτώ τελευταία χρόνια κυρίως λόγω του πορίσματός του στο οποίο ήδη έχουν επισημανθεί πάρα πολλές και πρωτοφανείς ελλείψεις και ανακρίβειες. 

Ας μην ξεχνάμε ότι κατά την εξέταση του κου Τσομπανίδη, ο ίδιος ο πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε, εάν καταλαβαίνει πως με τα λεγόμενά του καταρρίπτει ο ίδιος το πόρισμά του.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, με επόμενες δικασίμους τις 9 και 10 Μαρτίου του 2023.

Από Panos_bfs