Στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Δήμος Καρυστίας και οι φορείς της Νότιας Καρυστίας, στην Αθήνα, μπροστά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Ευβοίας και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης και ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργός.

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Μίλτος Χατζηγιαννάκης Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε χαρακτηριστικά από τη συγκέντρωση:

«Oι αγώνες απέναντι στις νέες ανεμογεννήτριες, που κοντεύουν να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών στη Νότια Εύβοια, συνεχίζονται. Ο τόπος μας, η Εύβοια και ειδικά η Κάρυστος έχει υπερφορτωθεί από αιολικά πάρκα αποτελώντας ουσιαστικά την μπαταρία ολόκληρης της χώρας.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία νέα άδεια να προχωρήσει, δεν πρέπει να αφήσουμε καμία καινούργια ανεμογεννήτρια να μπει. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σεβαστεί τη βούληση και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας».

Επίσης παρέμβαση έκανε και ο Βαγγέλης Αποστόλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργός, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Καρυστίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

«Συμφωνούμε με το βασικό σας σύνθημα στη μεγαλειώδη σημερινή σας συγκέντρωση και πιστεύουμε ότι το μήνυμα σας είναι αποδεκτό από όλους τους κατοίκους της Εύβοιας, τόσο στη νότια Εύβοια που έχει υποστεί μία επίθεση από συγκεκριμένα συμφέροντα, όσο και στη βόρεια Εύβοια που έχει ήδη ολοκληρωτικά καταστραφεί. 

Δε συμφωνούμε με την εγκατάσταση των 7 αιολικών σταθμών για τους εξής παρακάτω λόγους: 

Ο πρώτος είναι ότι με βάση το ειδικό χωροταξικό  του 2008 για τις ΑΠΕ η Εύβοια έχει υπερκαλύψει τη συμμετοχή της στον εθνικό στόχο για αιολική ενέργεια  πριν το 20019. Μάλιστα για την έκδοση αδειών παραγωγού έκτοτε ήταν υποχρεωτική κατά τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Δαγούμα η προΰπαρξη του νέου χωροταξικού, που βέβαια ακόμη δεν έχει συνταχθεί, ενώ ο ίδιος συνεχίζει να εκδίδει άδειες παραγωγού.

Ο δεύτερος λόγος είναι η περιβαλλοντική υποβάθμιση που έχει υποστεί τόσο η Βόρεια Εύβοια με την ολοκληρωτική της καταστροφή στην πυρκαγιά του Αυγούστου του 21, όσο και ιδιαίτερα η περιοχή που προτείνεται για τους συγκεκριμένους 7 αιολικούς σταθμούς (ΑΣΠΗΕ) της εταιρείας DMX με την εγκατάστασή τους σε περιοχές απόλυτης προστασίας και Natura, αλλά και αρχαιολογικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος και 

Ο τρίτος λόγος είναι γιατί στηρίζω τους φορείς και τους κατοίκους της Εύβοιας που αντιστέκονται στην εγκατάσταση κι άλλων αιολικών πάρκων και δεν ανέχονται οποιαδήποτε υποβάθμιση της περιοχής τους.

MAYEVO-2-2
MAYEVO-1-1
EDFEF156-82E9-4F6F-AE22-F15E6BCDF0BA
EBAC1236-B435-42E3-9CE6-F72725169F16
BF95E030-2B14-47AF-A835-415BC42F3584
C48F6475-B1EC-475F-94FC-227226DC0549
72A3FFAA-19DC-41DB-BE84-1B956A60C87C
previous arrow
next arrow

Θα είμαι δίπλα σας σε όλες τις κινητοποιήσεις.»

Από Panos_bfs