Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων μελών της.
Παραδοσιακά χρώματα, ήχοι και φορεσιές έντυσαν την μεγάλη εκδήλωση της ΟΠΣ Ευβοίας, δείχνοντας κι απολαμβάνοντας τα βήματα που οδηγούν στις ρίζες της Ελληνικής Παράδοσης.
Την κοπή της βασιλόπιτας ευλόγησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιεροκήρυκας Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου Πατήρ Νικόδημος Τσιμόγιαννης Αντιπρόεδρος της Ο.Π.Σ.Ε και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αλιβερίου “Ο Άγιος Γεώργιος”, και ο Πατήρ Συμεών Παν. Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπολέως Χαλκίδας εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ Χρυσόστομου\ με την συνοδεία του Ιεροψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας κ. Αναστάσιο Ρέτσα.

Στη Χαλκίδα στο κλειστό Γυμναστήριο “Μελίνα Μερκούρη”, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Την εκδήλωση τίμησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Βουλευτής κ. Θανάσης Ζεμπίλης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτρης Βουρδάνος, οι αντιπεριφεριάρχες Εύβοιας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, Τουρισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, και η Πρόεδρος ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ κα Ευαγγελία Μύταλα η Δήμαρχος Χαλκίδος κα Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δ.Σ κα Δήμητρα Σακελλαράκη, η πρόεδρος Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ κα Ελένη Αϊδίνη, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ κα Τασούλα Ψυχογιού Μακαρώνα, ο Επιμελητηριακός Σύμβουλος κ. Βασίλης Βαρελάς και πλήθος κόσμου.
Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ της Ο.Π.Σ.Ε και ο Πρόεδρος κ. Αναστάσιος Δημητρίου.

Από eXpressEvia